EU-Kommissionen sår tvivl om dansk aftale om Europol

Stemmer man sig ud af Europol, er man ude, lyder den kontante melding fra EU-Kommissionens næstformand.

- Man kan ikke være halvt gravid. Enten er man gravid, eller også er man ikke. Hvis man stemmer sig ud af Europol, så er man ude, forklarede U-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, i dag til TV2 News. (Foto: Francois Lenoir © Scanpix)

Danmark skal ikke gøre sig forhåbninger om at kunne forhandle en parallelaftale på plads, så vi kan forblive medlemmer af det europæiske politisamarbejde Europol.

Dét er meldingen fra EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, som i dag talte ved DI's topmøde i København.

Efter sin tale udtalte han sig om Europol til TV2 News.

- Man kan ikke være halvt gravid. Enten er man gravid, eller også er man ikke. Hvis man stemmer sig ud af Europol, så er man ude. På grundlag af den juridiske situation ser jeg intet alternativ til det, siger Frans Timmermans til TV2 News.

Ved folkeafstemningen 3. december sidste år stemte et flertal af danskerne nej til at erstatte retsforbeholdet med en tilvalgsordning, og det betyder, at Danmark inden længe ryger ud af Europol.

Siden har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsøgt at forhandle en parallelaftale på plads, som kan sikre, at Danmark fortsat er medlem.

Men ifølge Frans Timmermans ser forhandlingerne ikke ud til at føre nogle vegne, skriver TV2.

- Jeg må sige, at de danske vælgere stemte meget klart. Og konsekvensen af afstemningen er, at Danmark ikke er med i Europol. Jeg ved ikke, hvordan det vil øge danskernes sikkerhed, men sådan er situationen altså, siger Frans Timmermans.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk