EU-Parlamentet forsvarer sin kontrol af midler i DF-sag

EU-Parlamentet mener ikke, at sagen om DF's mulige misbrug af EU-midler viser behov for øget kontrol.

Europa-Parlamentets kontrol med brug af EU-midler bliver strammet op, når nye regler træder i kraft til januar, oplyser pressechef og talskvinde i parlamentet, Marjory van den Broeke

Der kan ikke gøres meget mere for at optrevle svindel med EU-midler, end det parlamentet allerede gør, lyder det fra pressechef og talskvinde i parlamentet, Marjory van den Broeke.

- De udgifter, som EU-Parlamentet betaler, bliver verificeret helt i overensstemmelse med internationale regnskabsstandarder, siger hun og henviser til, at en ekstern revisor kontrollerer alle regnskaber.

- Derudover udfører parlamentet en yderligere kontrol i form af stikprøver.

- Der er ingen medlemsstater, hvor de politiske partier og alliancer kontrolleres mere grundigt.

Sagen er havnet på parlamentets bord, efter danske medier har beskrevet, hvordan penge fra partialliancen Meld og den tilhørende fond Feld har støttet DF med EU-midler til tvivlsomme formål.

- Selvfølgelig spillede medierne en meget vigtig rolle. Men jeg vil blot ydmygt henlede opmærksomheden på, at parlamentet i 2015 også fremsatte et krav om tilbagebetaling af et betydeligt beløb, siger Marjory van den Broeke.

I juni betalte DF 1,6 millioner kroner tilbage til EU-Parlamentet. Parlamentet havde krævet 2,9 millioner kroner, men DF afviste at betale de sidste 1,3 millioner, som betalte et gyldent håndtryk til en medarbejder.

Giver sagen anledning til at stramme op på parlamentets kontrol?

- Vi har allerede ganske strenge regler. Men når det er sagt, vil nye regler træde i kraft i januar, siger pressechefen og pointerer, at de nye regler ikke er en konsekvens af DF-sagen.

Marjory van den Broeke kan dog ikke nævne nogen tidligere sager af samme kaliber.

Hun har bedt om et nyt møde med DF's gruppeformand i parlamentet, Anders Vistisen, på torsdag. Samtidig efterforskes sagen af EU's svindelenhed, Olaf.

/ritzau/

FacebookTwitter