EU-Parlamentet om DF’s tilbagebetaling: Det skulle de nok ha’ gjort før

Europa-parlamentet skal tale om støttekroner med Dansk Folkeparti i næste uge.

Talsmand for Europa-Parlamentet, Marjory van den Broeke, finder det bemærkelsesværdigt, at DF nu betaler penge tilbage til EU.

Oplysningen om, at Dansk Folkeparti vil betale op mod 500.000 støttekroner tilbage til EU, er nået frem til Europa-Parlamentet.

Her vækker det opsigt hos parlamentets pressechef og talsperson, Marjory van den Broeke, at Dansk Folkeparti nu betaler penge tilbage.

- Det er ret bemærkelsesværdigt. Det skulle de nok have gjort før. Men det er godt, hvis vi får penge tilbage, siger hun til DR.

Møde i næste uge

Marjory van den Broeke oplyser, at Europa-Parlamentets administration på mandag vil holde møde med Anders Vistisen.

Han er formand for DF’s gruppe i EU og har været kasserer i den europæiske organisation Meld, som DF har fået støttekroner igennem.

- Han vil give os nogle oplysninger, siger Marjory van den Broeke.

Brev til Messerschmidt

Europa-Parlamentets administration har fulgt med i de seneste dages dækning, hvor eksperter over for DR har rejst mistanke om, at DF har misbrugt midler fra EU gennem Meld.

Hvad er reaktionen fra parlamentets administration om de nye oplysninger?

Der er blevet sendt et brev til hr. Messerschmidt, som var præsident for Meld, hvori han bliver spurgt om afklaringer i forhold til pressedækningen, siger Marjory van den Broeke og tilføjer:

- Der er bestemt grund til at undersøge det.

Ligner det noget, der skal føre konsekvenser med sig?

- Måske. Men først skal vi have det undersøgt. Hvis det så viser sig, at der er udbetalt penge, der ikke kan retfærdiggøres, så vil vi bede om at få pengene tilbage.

Dohrmann afhørt

EU's antisvindel-enhed, OLAF, har efterforsket sagen om MELD og den tilhørende fond FELD siden slutningen af 2015.

Tidligere i dag blev EU-parlamentariker for DF, Jørn Dohrmann, afhørt som den første af DF’s medlemmer af Europa-Parlamentet.

OLAF’s efterforskninger varer i gennemsnit to år, inden de afsluttes.

FacebookTwitter