EU-Parlamentet vil social dumpning i flybranchen til livs

Flyselskaber i europæisk luftrum skal sikre, at medarbejdere har ordentlige forhold, lyder det fra EU-Parlamentet.

Et flertal i EU-Parlamentet vil have stoppet social dumpning i flybranchen. Ifølge Ole Christensen, EU-politiker for S, vil man undgå Ryanair-metoder. (Foto: JOSEP LAGO © Scanpix)

Et flertal i Europa-Parlamentet har stemt for en strategi, som skal sætte en stopper for alt for billig arbejdskraft og unfair konkurrence i luftfartsbranchen.

Parlamentet vil blandt andet bekæmpe selskaber, som har medarbejdere ansat på såkaldte 0-timers kontrakter. Det er, når piloter selv betaler for de første mange flytimer.

Der skal gøres op med flere negative tendenser. Som når selskaber tvinger deres ansatte til at arbejde som falske selvstændige, eller når virksomheder flytter deres baser for at spare på udgifter til løn og pension.

Ole Christensen, EU-parlamentariker for Socialdemokratiet, håber, at strategien kan sikre, at man undgår det, han kalder "Ryanair-metoder".

Han håber, at parlamentets signal kan lægge pres på kommissionen og medlemslandene. Det er i sidste ende dem, der må tage initiativ til at ændre EU-lovene på luftfartsområdet.

Der var ved afstemningen i parlamentet 399 stemmer for, 99 imod og 49 undladelser.

/ritzau/