EU-skeptiske partier stemmer ofte for EU-love

Dansk Folkeparti har stemt ja til samtlige EU-love under den nuværende regering.

- Hvis indholdet er godt, kan vi godt støtte det, også hvis det kommer fra EU, siger Kenneth Kristensen Berth, Dansk Folkepartis EU-ordfører. (Arkivfoto) (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Dansk Folkeparti har under den nuværende regering stemt ja til alle 23 love, som EU har bedt Danmark implementere. Under den foregående regering stemte partiet ja til 22 ud af 25 EU-love. Dermed har partiet stemt for 94 procent af EU-lovene under de seneste to regeringer.

Det skriver Politiken søndag på baggrund af en analyse af hundredvis af love, Tænketanken Europa har lavet.

DF er på det rene med, at partiet stemmer for mange EU-love.

- Når vi tager stilling til et lovforslag, sker det ud fra indholdet. Hvis indholdet er godt, kan vi godt støtte det, også hvis det kommer fra EU, siger partiets EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth til Politiken.

Liberal Alliance er også et erklæret EU-skeptisk parti, men bedømt på stemmeafgivelse er partiet blevet markant mere positivt på meget kort tid.

Under Helle Thorning-Schmidts (S) anden regering stemte partiet kun ja til 41 procent af EU-lovene. Men da Liberal Alliance blev støtteparti til Lars Løkke Rasmussens (V) anden regering, stemte partiet ja til 84 procent af EU-lovene. I den nuværende regering stemmer partiet for alt.

Politiken har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Liberal Alliances EU-ordfører, Christina Egelund.

Enhedslisten er Folketingets eneste fuldblods EU-modstanderparti. Det ses ved, at Enhedslisten er det parti, som sjældnest stemmer for EU-lovene under den nuværende regering. Men partiet har dog stemt for mellem 40 og 80 procent af EU-lovene under de seneste ni regeringer.

Det ser partiets EU-ordfører Søren Søndergaard dog intet mærkeligt i.

- Vi kigger på, hvad det er der kommer fra EU. Vi stemmer for eksempel imod, når det handler om at overdrage mere magt til EU og give den danske befolkning mindre indflydelse på sin egen hverdag. Men der hvor EU har kompetencen, hvor det handler om om et konkret forslag, der kigger vi på indholdet, og hvis det er godt, så stemmer vi for det, siger han.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter