Britisk nej-konge håber på samme resultat

Det er vidunderligt at se den politiske elite blive slået så eftertrykkeligt tilbage, siger Nigel Farage.

Nigel Farage, leder af det britiske EU-modstanderparti Ukip, håber på samme sunde dømmekraft, når de britiske vælgere senest i 2017 skal stemme ja eller nej til EU. (Foto: Stefan Wermuth © Scanpix)

Kongen af britisk EU-modstand, Nigel Farage, jubler over det nye danske EU-nej og håber, at de britiske vælgere viser samme sunde dømmekraft, når de senest i 2017 skal stemme ja eller nej til at blive i EU.

- Jeg er henrykt over at se nej-siden triumfere i denne folkeafstemning, siger Nigel Farage, leder det britiske EU-modstanderparti, Ukip, og medlem af Europaparlamentet.

- I en stadig mere usikker verden er det oplagt, at de bedste folk til at styre dansk retsvæsen og politi er det danske folk selv - og ikke bureaukrater i Bruxelles, der ikke er folkevalgte, siger den britiske EU-modstander.

Formanden for EU-Parlamentets største gruppe, den konservative Manfred Weber, respekterer danskernes valg, men han siger, at

med et ja kunne Danmark have gået med i et tættere samarbejde om retspolitikken i Europa.

- Vi står over for meget store fælles udfordringer, ikke mindst i forhold til at bekæmpe terrorisme og radikalisering. Opgaver, hvor blandt andet vores fælles politisamarbejde Europol får en styrket rolle i fremtiden. Det ville have været godt, hvis Danmark kunne være med i det arbejde, siger Manfred Weber.

/ritzau/

Facebook
Twitter