FAKTA Her faldt flest ja- og nej- stemmer

Mens de fem valgsteder, hvor der blev afgivet flest ja-stemmer, er at finde på Sjælland, fordeler de store nej-steder sig mere rundt i landet.

I Nordsjælland finder vi de fem valgsteder, hvor der blev afgivet flest ja-stemmer. De store nej-steder fordeler sig rundt i landet. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

DR Nyheder har samlet en top fem-liste over, på hvilke afstemningssteder de fleste ja- og nej-stemmer faldt. Her fremgår det, at Sjælland huser de fem afstemningssteder i landet, hvor der blev afgivet flest ja-stemmer. Således topper Rungsted i Fredensborg Kommune, Virum i Lyngby- Taarbæk Kommune, Rådhuset, Maglegård i Gentofte Kommune og Vangebo i Rudersdal Kommune på ja-listen.

De afstemningssteder, hvor der blev afgivet flest nej-stemmer, fordeler sig imidlertid mere jævnt rundt i landet.

Her ligger afstemningsstederne Kaas i Brønderslev Kommune, Nørrevangsskolen i Randers Nord, Ruds Vedby i Ringsted Kommune, Musikteatret i Taastrup Kommune og Rødbyhavn på Lolland nemlig øverst på listen, når det drejer sig om flest nej-stemmer.

  • På disse afstemmningssteder faldt de fleste ja-stemmer. (kilde: KMD)
  • På disse afstemningssteder faldt de fleste nej-stemmer. (kilde: KMD)
1 / 2

De største ja og nej ligger tæt

Opgjort i procentpoint er der ikke langt mellem de største ja og nej-steder. Hvor procentsatserne på de fem største ja-stemmesteder ligger mellem 70,9 og 75,9 fordeler procentsatserne sig mellem 71,9 og 76,4, på de afstemningssteder, hvor de fem største nej´er blev afgivet. For eksempel toppede afstemmningsstedet Kaas med 76,4 procent nbej-stemmer, mens ja-stemmerne i Rungsted landede på 75,9 procent.

Da alle afstemningssteder endnu ikke er fintalt kan små udsving i de endelige resultater forekomme.

Facebook
Twitter