Mediebarometer: Lars Løkke fører mediekampen

Selvom Lars Løkke Rasmussen fører i mediekampen, så haler nej-politikernes synlighed ind på ja-politikernes, viser Detektors mediebarometer.

I løbet af valgkampen har Detektor i samarbejde med Informedia holdt øje med, hvor gode politikerne er til at komme igennem i medierne, når det handler om afstemningen om retsforbeholdet.

I valgkampens sidste fase kan vi afsløre, at statsminister Lars Løkke Rasmussen stadig er bedst til at komme igennem til medierne. Han er dog skarpt efterfulgt af nej-sidens Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti, der ligger på en anden plads.

- Man kan se, at det spidser til her op til afstemningen. Konflikten skærpes og modsætningen mellem DF og V skærpes og der er i den her måling dødt løb mellem nej og ja-siden, siger Lasse Skjoldan, medierådgiver i Infomedia.

S holder sig lidt tilbage

Kigger man på Socialdemokratiet, så holder de sig lidt tilbage, mener Lasse Skjoldan. - Mette Frederiksen fra S ligger omtalemæssigt på niveau med Morten Helveg og Pernille Skipper. Det tyder jo på, at Socialdemokraterne ikke har kastet sig lige så hovedkulds ind i ja-kampagnen som Venstre, siger han.

Nej-siden haler ind

- Vi går klart ind i slutspurten nu og hvor vi før så, at der var 7 ud af 10 politikere repræsenteret på top-10 listen fra Ja-partierne er det nu udlignet, så 5 er på ja-siden og 5-på nej-siden, så hvor der før var flest historier, der støttede et ja, er det nu vendt til at handle lige meget om ja eller nej, siger Lasse Skjoldan.

I denne uge er 3 ud af 10 på listen fra Venstre, mens det for en uge siden var 5 ud af 10.

Til gengæld er lidt flere partier repræsenteret end i denne uge - blandt andet er Liberal Alliance og Radikale Venstre kommet med, mens SF er røget ud.

Kristian Jensen ud af top ti

Analysen viser også, at udenrigsminister Kristian Jensen, der lå på tredjepladsen i løbet af den seneste måned er røget helt ud af Top Ti-listen, men blevet afløst af partifælden Inger Støjberg, der er rykket ind på en femteplads.

Fjerdepladsen går til Kristian Thulesen Dahl fra DF, der er gået en plads frem og partiet er gået fra 2 til 3 repræsentanter med Peter Skaarup ind på en tiendeplads.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk