Pape efter exitpoll: Så må vi klappe hælene sammen

Hvis det ender med et nej, så er det sådan, at folk har talt, siger K-formand Søren Pape Poulsen.

De konservatives formand, Søren Pape Poulsen, holder tale på Christiansborg. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Verden går videre, selvom det skulle blive et nej.

Sådan lyder det fra de konservatives formand, Søren Pape Poulsen, efter at DR's exitpoll har vist har peget i retning af et nej ved dagens afstemning om retsforbeholdet.

- Hvis det ender med et nej, så er det sådan, at folk har talt, og så er det det, vi arbejder efter. Verden går jo videre med et nej, for vi har masser af andet arbejde vi skal i gang med, siger Søren Pape Poulsen.

Han konstaterer, at den danske befolkning er meget delt, når det handler om EU-spørgsmål.

- Det er den virkelighed, vi må arbejde med, og hvis det bliver et nej, så er det det befolkningen har sagt, og så har jeg det sådan, at som politiker må du klappe hælene sammen og komme videre derfra. Og få det bedste ud af det, for dansk politi for eksempel, siger Søren Pape Poulsen.

K-formanden hentyder til, at Danmark med et nej risikerer at ryge ud af Europol senest i sommeren 2017, hvis vi ikke får lavet en aftale med EU på anden vis.

Det betyder også, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil stå i en uafklaret situation, hvor regeringen skal finde ud af, hvad den kan tillade sig at gøre indenfor det nej-mandat, der er givet af et flertal af danskerne, hvis regeringen fortsat ønsker, at Danmark skal være en del af EU-samarbejdet på retsområdet.

Dansk Folkeparti har tidligere udtrykt ønske om at forhandle en ny europapolitisk aftale på plads, som også nej-partierne skal være en del af.

Kan Danmark ikke få en parallelaftale med EU inden sommeren 2017, hvor Danmark ryger ud af Europol, kan statsministeren udskrive en folkeafstemning kun om Europol.

Facebook
Twitter