Pind efter EU-møde: Ikke ligefrem opmuntrende

EU-Kommissionen mener, at det bliver vanskeligt at finde løsning, så Danmark kan blive i Europol.

- Der forestår et stort stykke arbejde for at løse den gordiske knude, siger Søren Pind om muligheden for at blive i Europol. (Foto: Emmanuel Dunand © Scanpix)

Det er ikke just en opmuntret dansk justitsminister, der har været til møde med EU's justits- og indenrigsministre i Bruxelles for at orientere om gårsdagens nej ved folkeafstemningen.

EU-Kommissionen vurderer nemlig, at det bliver "overordentligt vanskeligt" at finde en løsning, så Danmark forbliver i Europol.

- Kommissionen skal jo stille et forslag om, at vi kan få en løsning på det. Den tilkendegivelse, jeg fik, var ikke ligefrem opmuntrende. Det må jeg bare sige. Men vi klør på, siger Søren Pind (V).

Danmark risikerer at ryge ud af Europol senest i sommeren 2017, hvis vi ikke får lavet en aftale med EU på anden vis.

Den danske regering har meldt ud, at den går efter at forhandle en parallelaftale på plads inden da.

- Der forestår et stort stykke arbejde for at løse den gordiske knude, siger Søren Pind.

Han finder det "lidt mærkværdigt", at Danmark skal stå på sidelinjen i en situation, hvor EU haster ting igennem for at få løst grænseoverskridende problematikker.

- Men det har folkets tale jo været, og det må vi tage til efterretning, siger Pind og fortsætter:

- Det at stå udenfor et europæisk flypassagerregister, som skal bekæmpe terror, og ikke at være en del af det nye Europol foreløbig, er en interessant oplevelse. Men det påtager vi os at arbejde efter, siger justitsministeren.

Facebook
Twitter