Søren Gade efter exitpoll: Op ad bakke med pil op ad

- Vi sætter os ikke hen i et hjørne og surmuler, hvis det bliver et nej, siger Venstres gruppeformand.

Venstre-gruppeformanden har som ja-siger haft en underlig fornemmelse i maven i den seneste tid. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

- Det ser svært ud. Det bliver op ad bakke med pil op ad, som man siger på godt jysk.

Sådan lyder det fra Venstres gruppeformand, Søren Gade, efter at DR's exit poll har peget i retning af et nej ved dagens afstemning om retsforbeholdet. 46,7 procent har stemt ja - 53,3 procent har stemt nej.

- Nu må se, hvordan resultatet ender, men det er klart, at folkets stemme bestemmer, og hvis det skulle ende, som det ser ud nu, så sætter vi os ikke ind i et hjørne og surmuler. Så skal vi benhårdt arbejde for, at Danmark og danskerne får den bedst mulige aftale, siger han.

Se interviewet med Søren Gade her:

Søren Gade erkender, at en sådan aftale kan blive svær at forhandle hjem.

- Vi ved ikke, hvad vi kan få. Det bliver statsminister Lars Løkke Rasmussen, som skal til Bruxelles for at få en aftale. Vi kan ikke sige, hvordan aftalen bliver og hvilken aftale, vi kan få. Det er op til EU-parlamentarikerne og ministerrådet at beslutte, hvad vi kan får, siger Søren Gade.

Venstre-gruppeformanden har som ja-siger haft en underlig fornemmelse i maven i den seneste tid.

- Jeg har været ude til mange arrangementer, og der er det gået godt. Når jeg har talt med vælgerne mener jeg, at vi har haft en god sag. Så har vi nok ikke talt med nok, og det var før weekenden, at det gik op for mig, at der kunne være et problem.

- Mange af mine bekendte, som jeg normalt vil sige stemmer ja, var i tvivl. Så blev jeg en smule bekymret, og jeg er ikke blevet mindre bekymret efter exit poll'en, siger Søren Gade.

Facebook
Twitter