Thulesen Dahl efter kras kritik: Han laver en rigtig Uffe Ellemann

Dansk Folkepartis formand afviser blankt tidligere V-formands kritik af DF's nej-kampagne: 'Et surt opstød fra en person, der føler, at han er kommet lidt for langt væk fra dansk politik'

Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl afgiver sin stemme på Thyregod Skole. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Der er intet hold i den tidligere Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensens kritik af Dansk Folkepartis nej-kampagne op til dagens folkeafstemning.

Det siger partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF), efter at Uffe Ellemann-Jensen har beskyldt netop Thulesen Dahl for agere udemokratisk, have misforstået demokratiet og skabe politikerlede.

- Det er en rigtig Uffe Ellemann-Jensen, han laver her. Forstået på den måde, at den måde, man kender ham på i politik, det er ved at være sådan bidende og benhård overfor politiske modstandere. Og i EU-sammenhænge ser han selvfølgelig os som en politisk modstander, som han jo forsøger at spidde med den her kommentar, siger han.

Ellemann: Groveste nej-kampagne længe set

Uffe Ellemann-Jensen raser over, at DF-formanden, som er en del af det politiske system, anfægter, at man laver aftaler og kan stole på hinanden.

- Det viser, at han ikke fatter, hvad grundlaget for vores repræsentative demokrati er. Det er derfor, at afstemningen i dag bliver et spørgsmål, om man har tillid til demokratiet. Bliver det er nej, er det et nej til, at man har tillid til vores folkestyre.

- Det, vi har oplevet i den her nej-kampagne - og det er nok noget af det groveste, jeg nogensinde har set - det er, at man prøver at forvirre og smider temaer ind, der ikke har en dyt med emnet at gøre. Og det gør man for at skabe forvirring og spille på det her med politikerlede, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Thulsen Dahl har dog ikke meget til overs for den svada:

- Jeg synes ikke, at man skal tage det for mere end et surt opstød fra en person, der føler, at han er kommet lidt for langt væk fra dansk politik. Og så er det her jo en mulighed for at komme tilbage igen, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han siger, at du truer demokratiet med din nej-kampagne. Gør du det?

- Nej, jeg tror ikke, at han forsøger at forstå, hvad man pointe er. Og min pointe er, at der er et velkendt misforhold mellem hvad politikerne på Christiansborg mener om EU, og hvad befolkningen mener.

Thulsen Dahl understreger, at Dansk Folkeparti i deres kampagne blot sætter fokus på nævnte ’misforhold’.

Facebook
Twitter