Udenlandske medier: Dansk nej er et oprør med eliten

Det danske oprør mod eliten kan få betydning for kommende britisk EU-valgkamp, spår internationale medier.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil på mandag drøfte situationen med alle folketingets partier. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Den danske elite har lidt et stort nederlag med et flertal af vælgernes beslutning om at sige nej tak til en tilvalgsordning og i stedet holde fast i retsforbeholdet.

Sådan udlægger flere udenlandske medier resultatet af folkeafstemningen i går.

- Resultatet er et nederlag for det danske etablissement, der har ført valgkamp for et ja. Danmark har afholdt syv folkeafstemninger om EU-emner og har fået et ry for at være et af de mest modstræbende lande over for europæisk integration, skriver Financial Times.

Ifølge erhvervsmediet vil resultatet blive inddraget i den valgkamp, som de britiske politikere skal afholde senest ved udgangen af 2017.

Også det amerikanske erhvervsmedie Wall Street Journal tror, at det danske nej kan skabe uro i forhandlingerne mellem EU og Storbritannien, der skal til at påbegynde.

- David Cameron kan bruge den danske folkeafstemning til at vise, at Storbritannien ikke er det eneste land, der er bekymret for yderligere europæisk integration, skriver avisen

Under overskriften "Danskerne siger nej til mere Europa" skriver tyske Der Spiegel, at resultatet er et nederlag for den danske regering og truer det danske medlemskab i Europol.

I de svenske og norske medier er resultatet hovedsageligt nævnt som notits uden særlig fremtrædende placering.

/ritzau/

Facebook
Twitter