Europa-Nævnet godkender DF´s skonnerttur

Dansk Folkeparti fulgte reglerne, da de i sommeren 2013 sejlede rundt med skonnerten Halmø for tilskudsmidler.

Europa-Nævnet godkender Dansk Folkepartis brug af midler til sejltur. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Ad to omgange har Europa-Nævnet kigget Dansk Folkepartis regnskaber efter.

Og konklusionen er nu klar: Partiet har fulgt reglerne.

Dansk Folkeparti havde både søgt om tilskud i to europæiske fonde og i Europa-nævnet. Formålet med sejlturen var EU-debat og EU-oplysning. Derudover har partiet selv betalt for en række sideaktiviteter i forbindelse med kommunalvalget.

Om regnskabet siger nævnets formand, Anne-Marie Meldgaard:

- Det er klart adskilt og i orden, siger hun.

Nævnet har ligeledes accepteret Dansk Folkepartis brug af tilskud i 2014 til lastbilture til 17 byer, hvor lastbilen var prydet med et stort billede af Morten Messerschmidt.

- Da kampagnen har opfyldt det overordnede formål med puljen, nemlig at fremme debat og oplysning om Europa, har Europa-Nævnet vurderet, at Dansk Folkeparti også har fulgt reglerne i 2014, siger Anne-Marie Meldgaard.

Dansk Folkepartis organisationskonsulent, Steen Thomsen, er glad for, at Europa-Nævnet endnu engang godkender sejlturen og truckerturen.

- Ligesom andre partier modtager Dansk Folkeparti årligt et beløb fra Europa-Nævnet, der skal bruges til debatskabende aktiviteter om Europa. Europa-Nævnet anbefaler, at vi ikke bare bruger midlerne på annoncer, men på debatskabende aktiviteter rundt om i landet. Det har vi gjort, udtaler han i en pressemeddelelse.

Facebook
Twitter