Europa-Parlamentet nægter at tage imod Dansk Folkepartis penge

Europa-Parlamentet sender al information fra Dansk Folkeparti direkte til EU's anti-svindel kontor.

Anders Vistisen mødtes i dag med Europa-Parlamentets administration. ARKIVFOTO (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Dansk Folkeparti kan ikke umiddelbart få lov til at betale den EU-støtte, som man har fået gennem partiet MELD, tilbage til Europa-Parlamentet. Det fortæller Europa-Parlamentets pressechef, Marjory van den Broeke, i et interview med DR Nyheder.

Europa-Parlamentet vil først have undersøgt til bunds, hvor mange penge, der eventuelt skal kræves tilbage, og om det beløb overhovedet stemmer overens med Dansk Folkepartis egne oplysninger.

- Administrationen er ret oprørte over, at det ser ud som om, den er blevet misinformeret i flere tilfælde. Måske endda vildledt eller narret, så derfor videresendes al information til OLAF (EU’s særlig kontor for bekæmpelse af svindel red.), sagde Marjory van den Broeke efter Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, i dag har været til møde med Europa-Parlamentets administration.

Udover at aflevere information ønskede Anders Vistisen at indlede en dialog om, hvordan partiet kan tilbagebetale al EU-støtte fra de sidste fire år.

Anders Vistisen selv har ikke ønsket at lade sig interviewe af DR Nyheder efter mødet, men ifølge Europa-Parlamentets pressechef er sagen tilsyneladende ikke så ligetil.

- Det er besværligt. På den ene side skal det ikke opfattes som om, at vi ikke vil modtage penge. På den anden side er det MELD, der skulle skylde parlamentet penge – ikke Dansk Folkeparti. Og vi skal have kigget nærmere på sagen, siger talskvinde ved Europa-Parlamentet, Marjory van den Broeke.

Da der er alvorlig mistanke om svindel, så vil Europa-Parlamentet ikke selv foretage nogen undersøgelse af de nye oplysninger Dansk Folkepartis Anders Vistisen i dag har afleveret til Europa-Parlamentet.

- EU's anti-svindel kontor har meget bedre muligheder for at undersøge denne sag, end parlamentet har, siger Marjory van den Broeke.

Torsdag mødes Anders Vistisen derfor igen med Europa-Parlamentets administration for bl.a. at finde ud af, om Dansk Folkeparti kan indbetale pengene på en blokeret konto, indtil EU’s anti-svindelkontor har afsluttet deres undersøgelser.

Til Ritzau siger Anders Vistisen, at han nu afventer instrukser fra Europa-Parlamentet, før han kan sige, hvordan og hvornår støttekronerne kan betales tilbage.

FacebookTwitter