Eva Kjer Hansen får anden næse på godt to måneder

Fiskeriministeren kritiseres af et flertal i muslingesag.

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) er endnu engang blevet tildelt en næse for sin håndtering af fiskeriområdet. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Et flertal i Folketinget giver fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) en næse for hendes håndtering af sagen om forsøgsfiskeri i Storebælt.

Det oplyser Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, efter et kort møde i Miljø- og Fødevareudvalget.

- Vi har givet minister Eva Kjer Hansen endnu en næse for hendes håndtering af fiskeriområdet, siger ordføreren.

Næsen, som er en kritik af ministerens håndtering af sagen, gives, efter at Berlingske har kunne afdække, hvordan myndighederne i en årrække har givet nogle af landets største muslingefiskere unik adgang til at fiske i Storebælt.

Fiskerne har ifølge Berlingske tilsyneladende bare kunnet ringe til embedsmænd og få adgang til fangsterne.

De ekstra muslingefangster er givet gennem et såkaldt forsøgsfiskeri, som i flere måneder ad gangen har givet Danmarks største muslingefiskere mulighed for at fange blåmuslinger i udvalgte områder.

- Hun har tilbageholdt oplysninger og har ikke skabt lige adgang, som var et vilkår i Fiskeripakken. Det har vi pointeret i beretningen, siger Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti.

'Mange næser i hendes klædeskab'

Det er lige over to måneder siden, at Eva Kjer Hansen senest fik en næse af Folketinget.

Her blev hun i skarpe vendinger kritiseret for at have trukket deres fælles aftale om skærpede regler for muslinge- og østersfiskeri i langdrag hele efteråret - og for at have ignoreret gentagne opfordringer om en hurtigere implementering af reglerne.

Til trods for at hun er ramt af kritik endnu en gang, kan hun dog stadig blive sidddende som minister. Dansk Folkeparti har nemlig valgt ikke at stille et mistillidsvotum mod Eva Kjer Hansen.

- Der er efterhånden mange næser i hendes klædeskab i denne her sag, konstaterer Dansk Folkepartis Ib Poulsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk