Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer skal alligevel i hastehøring om landbrugspakke

Udvalgsformand bøjer sig og kalder fødevareminister Eva Kjer Hansen til høring før samrådet om landbrugspakken.

René Christensen (DF) har som formand for miljø- og fødevareudvalget besluttet, at der alligevel skal holdes en høring om beregningsgrundlaget for den nye landbrugspakke. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg kommer ikke kun til at høre miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen forklare sig efter weekendens kritik af ministeriets landbrugspakke.

Udvalgets formand, René Christensen (DF), har alligevel givet grønt lys for, at der umiddelbart inden et bebudet samråd med ministeren 23. februar holdes en høring. Her skal også eksperter og embedsmænd svare på spørgsmål i udvalget.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

- Det kan godt lade sig gøre. Som formand ville jeg gerne tilbyde et samråd først og høring efterfølgende. Det synes jeg, var den rigtige rækkefølge. Men det har man ikke ønsket, siger René Christensen.

Med "man" henviser han til de fem oppositionspartier - Socialdemokraterne, Enhedslisten, Alternativet, De Radikale og SF.

De har lagt pres på, efter at flere forskere over for Berlingske har beskyldt ministeren og ministeriet for at manipulere med deres beregninger af landbrugspakkens gavnlige effekt for miljøet.

Tidligere i dag insisterede René Christensen ellers på, at der skulle holdes samråd med ministeren først - og først derefter ville han forholde sig til, om der også var brug for en høring.

- Når så mange partier ønsker en høring, er det helt normalt, at man imødekommer det, siger han.

/ritzau/

Eva Kjer Hansen slipper ikke for en høring, hvor eksperter og embedsmænd skal svare på spørgsmål om landbrugspakken, før hun skal i samråd.

Opslået af DR Nyheder på 14. februar 2016