Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer slipper for ekstra hastehøring - men skal i hastesamråd

Miljøministeren skal i et hastesamråd svare på spørgsmål om beregninger i den nye landbrugspakke.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har tidilgere i dag sagt, at hun er parat til at svare på spørgsmål om landbrugspakken. Det skal hun nu i et hastesamråd. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen skal i hastesamråd efter vinterferien, formentlig 23. februar.

Foreløbig slipper hun for en mere grundig høring, hvor også eksperter og embedsmænd skal svare på de seneste dages beskyldninger om, at hun og hendes embedsmænd har vildledt Folketinget i forbindelse med en ny landbrugspakke.

En samlet opposition havde ellers bedt om at få den mere omfattende høring i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, inden ministeren skal stå skoleret ved samrådet.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Udvalgsformand René Christensen (DF) vil tage én ting ad gangen.

- Vi kan sagtens lave en høring. Min eneste kommentar til det er, at der også er indkaldt til et samråd, og hvis man skulle gøre det i den rigtige rækkefølge, så burde man tage samrådet først og så høre, om der var behov for yderligere opklaring, når ministeren har svaret, siger han.

Efter samrådet vil der ifølge udvalgsformanden være mulighed for at se situationen an og lave en høring, hvis der er stemning for det. Der kan både forskere og politikere møde op.

/ritzau/