F16-mekanikere i Irak: Vi kan ikke klare mere

Danske F-16-flymekanikere har skrevet brev til statsministeren for at bremse forlængelse af missionen i Irak.

F16-flymekanikerne i Irak er stressede og syge, og de opfordrer regeringen til at trække flyene hjem til oktober.

Hidtil har der været bred politisk opbakning til at forlænge den militære indsats, hvor syv danske F-16-fly deltager i kampene mod terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) i Irak.

Men nu overvejer Dansk Folkeparti at trække sin støtte som konsekvens af, at F-16-flymekanikere ifølge Berlingske opfordrer regeringen til at trække flyene hjem til oktober.

I alt 14 tillidsrepræsentanter fra kampflyenes hjemmebase, Fighter Wing Skrydstrup, ved Vojens skriver i et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og de øvrige partiledere på Christiansborg, at en forlængelse af indsatsen vil betyde, at mekanikerne ikke kan løse opgaverne ordentligt.

- Nu må vi sige stop

Mekanikerne er stressede og syge, og mangel på kvalificeret arbejdskraft gør det umuligt at ansætte flere mekanikere, der kan tage over for de udsendte.

- Nu må vi sige stop. Folk er trætte, hårdt belastede og har ikke tid til familien, mens sygefraværet er rekordhøjt. Samtidig begynder der at komme revner i flyene, som lider under slitagen og kræver stadig mere vedligehold.

- Politikerne må tage et ansvar og trække os hjem, så vi kan holde en pause, siger Henrik G. Christiansen, fællestillidsrepræsentant ved Fighter Wing Skrydstrup.

V afventer en militær vurdering

Dansk Folkepartis udenrigsordfører og formand for Det Udenrigspolitiske Nævn, Søren Espersen, reagerer på opfordringen i Berlingske.

- Hvis det vi laver andre steder, skaber problemer herhjemme, så må vi standse missionen, siger Espersen.

Venstres forsvarsordfører, Peter Juel Jensen, siger til avisen, at han vil afvente en militærfaglig vurdering af situationen.

/ritzau/

Facebook
Twitter