Fabriksarbejdere: Fair at politikere får samme pensionsalder som os andre

Medarbejdere på fabrikken Vestfrost er positive over for, at politikernes pensionsalder hæves.

Anette Christensen mener, at hævningen af pensionsalderen også bør gælde nuværende folketingsmedlemmer.

På fabrikken Vestfrost i Esbjerg var der i dag positive meldinger fra medarbejderne, efter et flertal på Christiansborg er blevet enige om at hæve politikeres pensionsalder.

- Det er helt fair. De kæmper selvfølgelig for Danmark, og det er på mange måder et utaknemmeligt job, men pensionen bør stadig være det samme. Jeg synes, at de har nok goder i forvejen, siger specialarbejder Teddy Andersen.

Den holdning deler kollegaen Anette Christensen, der har arbejdet hos Vestfrost, der producerer køle og fryseskabe, i 27 år.

- Jeg synes, det er en god nyhed. Jeg kan ikke se forskellen på, om du er fabriksarbejder eller politiker. Der er ikke nogen, der skal have ekstra gode forhold. Det er ikke retfærdigt, siger hun.

Dog er begge uforstående over for, at det ikke kommer til at gælde de politikere, der sidder i Folketinget nu.

I dag kan folketingspolitikere gå på pension fra efterlønsalderen, og er man valgt ind før 2007, kan man som 60-årig gå på pension.

De regler ændres nu, så pensionsalderen for dem, der vælges ind ved næste valg, følger den almindelige pensionalder.

- Jeg kan ikke forstå, at det kun skal gælde for de fremtidige folketingsmedlemmer. Det er lidt snyd. Men det er en god start. Så kan vi jo håbe, at det bliver ændret om et par år, siger Teddy Andersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk