Fælleslisten krakellerer

Partiet Fælleslistens frontfigurer har personlige uoverensstemmelser, som er brudt ud i lys lue. Partiet er halveret i regionsrådet for Midtjylland.

Så gode venner var de: F.v. Formand for Fælleslisten, Leif Hornshøj og gruppeformand i regionsrådet i Region Midtjylland, Poul A. Christensen. Torsdag skal de til regionsrådsmøde sammen; og det vil slå gnister... (Foto: © Birgitte Melbye, DR)

Partiet Fælleslisten er nu halveret i regionsrådet i Region Midtjylland. Det ene af listens hidtil to medlemmer af rådet, Poul A. Christensen valgte onsdag aften at trække sig fra partiet.

Det skete efter et møde i Holstebro, hvor bestyrelsen og kandidater fra Fælleslisten - ifølge en pressemeddelelse diskuterede regionsrådets arbejde og opstillingen til det kommende folketingsvalg. Og på det møde brød uoverenstemmelserne åbenbart ud i lys lue.

Tilbage i regionsrådet sidder nu kun partiets formand Leif Hornshøj.

Det går over, mener Hornshøj

Fælleslisten blev dannet i protest mod at et kommende storrsygehus skal placeres i Gødstrup ved Herning.

Den arbejder netop nu på at blive et landsdækkende parti, der vil arbejde for udkantsområder generelt og stille op til det kommende folketingsvalg.

Og en splittelse i partiet kan jo nok lyde som en værst mulige begyndelse. Men sådan Leif Hornshøj ikke på det. Han tror stadig, at Fælleslisten kan komme i Folketinget.

Personfnidder og kritik

Poul A. Christensen siger om bruddet, at det ikke skyldes poltiske uoverensstemmelser.

- Jeg føler, at personer i partiet modarbejder mig bevidst, og kritiserer alt, hvad jeg har foretaget mig. F.eks. har jeg tilladt mig at udarbejde et bud på politik for Fælleslisten, men det, mener mine kritikere, er for tidligt, siger Poul A. Christensen.

Noget skidt for partiet, siger Ask Rostrup

Fælleslistens fremtid kan se mørk ud ud. Sådan lyder vurderingen fra DRs politiske redaktør Ask Rostrup.

Vurderingen kommer efter, at det ene af listens hidtil to medlemmer af rådet, Poul A. Christensen i aftes valgte at gå ud af partiet - og smække med døren.

Striden handler ifølge Poul A. Christensen ikke om politik - men om personlige uoverensstemmelser og magtkamp.

og det gør det svært for partiet mener Ask Rostrup.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532ceafc6187a216b8e80dbfhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532ceafc6187a216b8e80dc2