Fagforening: Løkkes svineforslag vil give 2.000 job

NNF-formand vurderer, at det vil give 2.000 arbejdspladser, hvis der kan produceres flere slagtesvin.

Fagforeningen NNF mener, at der vil komme 2.000 nye job på slagterierne, hvis landmændene får lov til at få flere svin. (© DR)

Hvis landmændene får lov til at producere flere slagtesvin, som Venstre foreslår forud for de kommende forhandlinger om en vækstpakke, vil det give mindst 2.000 nye arbejdspladser.

Det vurderer Ole Wehlast, formand for Fødevareforbundet NNF, på Folkemødet på Bornholm, hvor Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, tidligere søndag præsenterede sit nye krav til de kommende forhandlinger.

- Jeg står her i dag, fordi jeg er temmelig optaget af, det der stadig er beskæftigelse i fødevarebranchen. Og en af måderne at gøre det på, er at hæve antallet af dyreenheder pr. hektar fra 1,4 til 1,7.

1 million svin mere

- Hvis det fuldt ud implementeres så hurtigt som muligt, vil det som minimum give 2.000 nye arbejdspladser i slagterisektoren, siger Ole Wehlast.

Landbrug og Fødevarer vurderer, at der kan produceres cirka en million slagtesvin mere, hvis forslaget gennemføres. I Danmark bliver der slagtet cirka 20 millioner svin om året. Dog opdrættes der langt flere smågrise, men de eksporteres til Tyskland.

Ikke flere smågrise og søer

Forslaget om flere slagtesvin pr. hektar vil give en større miljøbelastning, erkender Gade. Men ikke særligt meget, fordi der skal bruges mindre købt gødning, pointerer Søren Gade, direktør i Landbrug og Fødevarer.

Han understreger, at fosforbelastningen havde været større, hvis forslaget også omhandlede smågrise og søer, men da det kun er slagtesvin, vil det kun give en marginal ændring.

/ritzau/

Facebook
Twitter