Farvel Malou - goddag doktor!

Onsdag er Malou Aamunds sidste arbejdsdag som folketingsmedlem. Hun afløses af Niels Høiby, der egentlig stillede op for et helt andet parti end LA

Professor Niels Høiby - nyt folketingsmedlem med udsigt til en meget kort karriere

- Medlem af Folketinget Malou Aamund har meddelt mig, at hun nedlægger sit hverv som medlem af Folketinget fra og med den 5. juni.

Folketingets formand Thor Pedersens stemme var kølig og forretningsmæssig, da onsdag han fra talerstolen tog afsked med sin partifælle gennem et par år. Og afløseren er klar:

- Fra udvalget til valgs prøvelse har jeg modtaget indstilling om at første stedfortræder for Ny Alliance i Nordsjællands Storkreds Niels Høiby godkendes som ordinært medlem af Folketinget fra og med den 5. juni.

Dermed er formaliteterne på plads, og en hidtil uset mandat-rokade overstået.

Høiby stillede op for Ny Alliance. Han indtræder ny i folketingsgruppen hos Liberal Alliance. Fordi et mandat bliver ledig efter Malou Aamund, der efter få måneder i Folketinget blev medlem af Venstre.

Kort karriere

Niels Høiby er professor i mikrobiologi på Rigshospitalet og en kendt deltager i den offentlige debat. Han er blandt de debattører, der har skældt mest ud over den såkaldte DJØFisering af den offentlige sektor.

Høiby, der altså stillede op for et parti som siden er afgået ved døden, har forlængst meddelt, at han ikke opstiller ved næste valg.

Vælger Lars Løkke Rasmussen at udskrive valg lige efter sommerferien, kan Høiby således se frem til at deltage i 3 møder i folketingssalen, før karrieren i politik slutter.