Farvel til politik: Brian Mikkelsen skal være direktør i Dansk Erhverv

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) stopper i dansk politik med omgående virkning.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal være ny direktør i Dansk Erhverv, oplyser brancheorganisationen. Han afløser Jens Klarskov. (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har fået nyt job og stopper dermed i dansk politik efter 24 år som folketingsmedlem og 12 år som minister.

Brian Mikkelsen skal nu over i det private og være direktør for interesseorganisationen Dansk Erhverv.

- Efter mange spændende og interessante år i politik er tiden inde til at prøve kræfter med nye udfordringer, udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Statminister Lars Løkke Rasmussen (V) går derfor til dronningen i morgen for "at justere regeringens sammensætning".

- Personligt har jeg sat overordentligt stor pris på mit tætte, tillidsfulde og konstruktive samarbejde med Brian. Jeg vil gerne ønske ham stort tillykke med de nye udfordringer og ser frem til samarbejdet i hans nye kapacitet, lyder det fra Lars Løkke.

Partiformand: Det er et tab

Formand for Det Konservative Folkeparti, justitsminister Søren Pape Poulsen, skriver i en statusopdatering på Facebook, at Brian Mikkelsens farvel til dansk politik er et tab for både parti og regering.

- Først og fremmest er jeg ubetinget glad på Brians vegne over, at han har fået en unik mulighed for at kæmpe videre for dansk erhvervsliv, skriver Søren Pape Poulsen.

- Men samtidig skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er et tab for Det Konservative Folkeparti. Og ikke mindst et tab for regeringen, skriver K-formanden.

Søren Pape Poulsen ønsker ikke at udtale sig yderligere, før der er præsenteret en ny minister.

Formand for Dansk Erhverv, Jens Mathiesen, glæder sig over at få Brian Mikkelsen som erstatning for Jens Klarskov som direktør.

- Han er den bedst tænkelige person til at stå i spidsen for Dansk Erhverv fremadrettet, udtaler Jens Mathiesen i en pressemeddelelse.

Brian Mikkelsen har igennem en lang årrække siddet som både som kultur-, justits-, økonomi- og erhvervsminister.