Favorit til næstformandspost i Venstre takker nej

Stephanie Lose melder sig ud af ledelseskabalen - samtidig modtager Jakob Ellemann-Jensen yderligere tung opbakning fra partiprofiler.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), melder sig ud af ledelseskabalen i Venstre. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

I en tekst på facebook melder Venstres formand for Danske Regioner samt regionsrådsformand i Syddanmark, Stephanie Lose, sig ud af ledelseskabalen i Venstre.

- Jeg har hænderne fulde i Region Syddanmark og Danske Regioner, og brænder for mit arbejde i og for regionerne. Hvis der også skal være tid til min familie, ikke mindst Mie og Sofie på 10 år og 7 år, så er der ikke nok timer i døgnet lige nu, skriver Stephanie Lose, der fra flere sider blev betragtet som et oplagt valg til næstformandsposten i Venstre.

Ledige topposter i Venstre

Posterne som formand og næstformand i Venstre skal besættes, efter både partiformand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen på dramatisk vis trådte tilbage lørdag.

Samtidig får Jakob Ellemann-Jensen, der mere og mere ligner en favorit til partilederposten, mere opbakning.

Søndag erklærer de to mangeårige Løkke-støtter, Claus Hjort Frederiksen og Lars Chr. Lilleholt, deres støtte til Ellemann-Jensen.

- Han er for mig at se en oplagt kandidat til at være formand for Venstre. Han er stærk politisk, han er vellidt, han har et både internationalt og nationalt udsyn, han er oratorisk stærk, og for mig at se er han vores bedste bud på at få statsministerposten efter næste valg, siger Lars Chr. Lilleholt til Politiken.

Til Politiken skriver Claus Hjort Frederiksen, at også han er enig i, at Ellemann-Jensen bør stille op til formandsposten.

Løhde: Ellemann-Jensen rette formand

Søndag meldte Sophie Løhde sig også i koret af støtter, der står bag Ellemann-Jensen. Den nye Venstre-ledelse skal vælges ved et ekstraordinært landsmøde den 21. september.

- Jeg peger på Jakob Ellemann-Jensen. Han kan samle. Men han er også både dygtig og vellidt. Han er set med mine øjne den rette til at blive den næste formand for Venstre, skriver Sophie Løhde i et opslag på facebook.