Fejl på fejl på fejl i GGGI: Misforståelse til 27.000 kr. og for meget i diæter

GGGI betalte flybilletten til Løkkes datter. Det var en misforståelse, siger Løkke.

For mange penge i diæter og en misforståelse af, hvem der skulle betale en flybillet til Lars Løkke Rasmussens datter.

Det er blandt de fejl, som er kommet frem under pressemødet med klimaorganisationen GGGI. Her redegør Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussen for sit rejsebudget som GGGI-formand.

- Ved en administrativ fejl er det ikke blevet sat i værk, så ved en fejl har jeg fået udbetalt knap 4500 kroner i diæter sidste måned. Det bliver der rettet op på, fortæller Lars Løkke Rasmussen.

Løkke beklager datters flybillet

Lars Løkke Rasmussen indledte pressemødet med at beklage, at GGGI har betalt en flybillet på 27.000 kroner til datteren, der rejste fra USA til Brasilien og hjem til Danmark igen sidste sommer.

Men der var tale om en ren misforståelse, lader Lars Løkke Rasmussen vide.

- GGGI har betalt en rejse for min datter fra Chicago via Rio til København. Det er en fejl, det rettes der op på nu. Det skulle der være gjort før, og det beklager jeg, siger Lars Løkke Rasmussen.

Også rod i lønnen

I sidste uge kom det frem, at der er rod i lønnen fra GGGI til Lars Løkke Rasmussen. Det fremgår af et brev til Moderniseringsstyrelsen, som JP har fået aktindsigt i.

Brevet til Moderniseringsstyrelsen er indsendt uopfordret af Lars Løkke Rasmussen den 13. oktober – midt under stormen omkring GGGI.

Det er så vidt vides første gang, at Løkke oplyser over for myndighederne, at han har en indtægt fra organisationen.

Omfattende rod i både administration og ledelse samt et 'betydeligt cashflow-problem' i GGGI har nemlig betydet, at organisationen endnu ikke har udbetalt løn til sin egen formand med 'nogen form for regelmæssighed, hvorfor den præcise opgørelse af beløbet... endnu ikke kan opgøres', skriver Lars Løkke Rasmussen i brevet.