Finansloven på plads: Her er hovedpunkterne

De blå partier er nået til enighed om finansloven for 2017.

Den blå finanslov er på plads.

Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative er blevet enige med regeringen om finansloven for 2017.

Det har finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) netop fortalt ved Finansministeriet.

- Jeg er glad for, at vi har fået en finanslov igennem for 2017, der også bygger på et fornuftigt økonomisk grundlag, siger finansministeren.

De tre støttepartier har alle fået noget af det, de var gået til forhandlingsbordet med.

Herunder følger et overblik over, hvad den kommende finanslov kommer til at betyde.

Boligejere

De Konservative er kommet igennem med en af deres absolutte mærkesager. Ligesom i 2016 vil man i 2017 også fastfryse grundskylden for alle grundejere.

- Danske boligejere ved, at der ikke kommer skattestigninger i 2017. Det er jeg rigtig glad for, siger partileder Søren Pape Poulsen.

Bilejere

Der bliver også billigere at være bilejer, hvilket er noget, Liberal Alliance er gået til forhandlingsbordet med.

Som det er nu, betaler man 105 procent i registreringsafgift af de første 82.800 kroner af bilens værdi. Værdien over det beløb betales der 150 procent af. Det kaldes det såkaldte skalaknæk, som nu bliver hævet til 106.600 kroner til næste år.

- Det er som at spise elefanter, den skal slices op i nogle stykker, siger Anders Samuelsen til spørgsmålet om, at procentsatsen ikke sænkes.

Han vurderer, at det giver en besparelse på 750-800 millioner kroner.

I sidste års finanslovsforhandlinger sænkede partierne i stedet den øvre sats fra 180 procent til de nuværende 150 procent.

Ældre

Dansk Folkeparti har også fået sat penge af til et af deres kerneområder. Over de næste fire år bliver der sat to milliarder af til de ældre oven i den milliard, der blev vedtaget ved sidste finanslov.

Partiet kan også glæde sig over, at der ikke bliver skåret i boligydelsen til de ældre, som har været et klart krav fra partiet.

Udlændinge

Der kommer også strammere regler for ophold i Danmark. Det drejer sig blandt andet indførelsen af en såkaldt nødbremse, så der bliver mulighed for at afvise asylansøgere ved grænsen, hvis der opstår en krisesituation. Dansk Folkeparti har i alt foreslået syv punkter, hvor de vil stramme.

Alle disse punkter har de fået med i finansloven.

Du kan læse alle hovedpunkterne i aftalen her.