Finanslovsaftale skal sikre bedre sundhed for milliarder

Regeringen og DF giver økonomisk håndsrækning til ældre- og sundhedsområdet. Samtidig bliver der indført en permanent boligjob ordning

(Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Efter intense forhandlinger er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om en finanslovsaftale for 2018.

Aftalen sikrer blandt andet en økonomisk håndsrækning til sundheds- og ældreområdet på 4,7 milliarder frem til 2021. Sådan lyder meldingen fra finansminister Kristian Jensen (V).

DF glæder sig over løft til ældreområdet

Hos Dansk Folkeparti er finansordfører René Christensen også tilfreds med aftalen.

- Det er en rigtig god finanslov, blandt andet er der et markant løft til ældreområdet på en halv milliard årligt, det betyder flere varme hænder, og det er det vi har brug for derude, siger han.

LA er tilfredse med finanslov for 2018

Hos regeringspartiet Liberal Alliance er man også glad for resultatet af finanslovsaftalen for 2018. Indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll Bille (LA), fremhæver særligt to punkter.

- Vi afskaffer den skat som medarbejdere betaler, hvis de for stillet fri telefon eller internetopkobling til rådighed af deres arbejdsgiver og for det andet får vi afskaffet den såkaldte udligningsskat, som nogle af de mennesker, der har sparet mest op til pension har været ramt af, siger han.

Som led i finanslovsaftalen skal der derudover optages 300 ekstra politistuderende i 2018 og 2019, mens straffen for grov vold og indbrud skærpes. Samtidig skal grænsekontrollen styrkes og så skal taksten over Storebæltsbroen nedsættes, mens motorvejen over Vestfyn udvides.

Strid om udlændinge og skat har trukket forhandlingerne om finansloven i langdrag. Og selvom, at det her til aften er lykkes regeringen og Dansk Folkeparti at nå til enighed om statsbudgettet for 2018, er parterne stadig ikke i stand til at lande en aftale om skat og udlændinge.

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen fortsætter regeringen og Dansk Folkeparti forhandlingerne om skat og udlændinge i løbet af mandag.

Her er hovedpunkterne i aftalen:

 • Der afsættes en halv milliard kroner om året over de næste fire år til ældre.

 • Derudover sættes der penge af til sundhedsområdet. Blandt andet kommer der fra 2019 en ekstra akutlægehelikopter i udkantsområderne.

 • Der skal optages 300 ekstra politistuderende i 2018 og 2019.

 • Straffen for grov vold og indbrud skærpes.

 • Politiet får politihesten tilbage.

 • Taksten over Storebæltsbroen nedsættes og motorvejen over Vestfyn udvides.

 • Grænsekontrollen styrkes.

 • Skatten på fri telefon fjernes.

 • Boligjobordningen gøres permanent.

 • Udligningsskatten på indtægter fra pensionsopsparing fjernes.

 • Kilde: Finansministeriet

Facebook
Twitter