Finansministeren bekræfter: Regeringen vil hæve skat på arbejde

Regeringen vil fylde hul efter grøn afgift med hævet bundskat. Men regningen til borgerne skal være så lille som mulig, siger Claus Hjort Frederiksen.

Ved at hæve bundskatten og beskære danskernes personfradrag fra 2017 til 2021 vil regeringen finansiere afskaffelsen af PSO-afgiften. (Foto: © søren bidstrup, Scanpix)

Venstre-regeringen vil hæve bundskatten og beskære danskernes personfradrag fra 2017 til 2021 for at finansiere afskaffelsen af PSO-afgiften, erfarer flere medier.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) bekræfter oplysningerne over for Ritzau. Men han understreger, at regeringen arbejder for at gøre regningen til skatteborgerne så lille som muligt.

- Opgaven er, at fra 1. januar er PSO-systemet underkendt. Det er en tvungen opgave, som vi har arvet fra den tidligere regering. Vi undersøger i øjeblikket, hvordan vi kan billiggøre den regning, som skal betales, siger Hjort.

PSO-afgiften betales i dag over elregningen af borgere og virksomheder og finansierer den grønne omstilling.

Men EU-Kommissionen har underkendt den som traktatstridig, fordi den også bliver pålagt udenlandske selskaber, som ikke nyder godt af støtten til grøn omstilling i Danmark.

Ifølge Berlingske har regeringen onsdag præsenteret Folketingets partier for en finansieringsmodel.

Bundskatten hæves løbende fra 2017 til 2021, så den til sidst vil være hævet med 0,31 procentpoint.

Samtidig vil regeringen i samme periode løbende beskære danskernes såkaldte personfradrag, så det til sidst vil være 1100 kroner mindre om året.

/ritzau/