Finanstilsyn advarer mod pensionsselskabers investeringer

Pensionsmidler kan investeres i risikable papirer, uden at Finanstilsynet kan gribe ind, og det bør ændres, mener direktør.

Jesper Berg , direktør for Finanstilsynet., beder politikerne gribe ind, fordi tilsynet ikke kan gribe ind over for pensionsselskabernes risikable investeringer (arkivfoto). (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Danske pensionsselskaber kan uden problemer placere danskernes pensionsmilliarder i risikable investeringer, uden at Finanstilsynet kan gribe ind.

Det vil Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, have politikerne til at gøre noget ved, skriver Jyllands-Posten.

- Den opgave, som politikerne har givet os med at føre tilsyn, kan vi ikke længere løse på samme vis som tidligere, siger han til avisen.

- Og det har vi en forpligtelse til at gøre politikerne opmærksom på. Vi er nødt til at diskutere det, før noget går galt, siger Jesper Berg.

Problemet er, ifølge direktøren, at tilsynsreglerne ikke er fulgt med udviklingen.

Tidligere fik de fleste pensionskunder en garanteret procentsats i afkast på deres opsparinger, og derfor måtte selskabernes egenkapital betale, hvis pensionsselskabernes investeringer medførte tab.

I de nye markedsrenteprodukter, som 70 procent af indbetalingerne går til, er det kunden selv, der tager tabet, hvis investeringerne fejler, og det har Finanstilsynet ikke beføjelser til at blande sig i.

Jesper Berg frygter, at situationen kan føre til risikofyldte investeringer i kampen om at opnå de højeste afkast.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) tager Finanstilsynets advarsel alvorligt.

/ritzau/

Facebook
Twitter