Firma fejrer Pia K's afgang: Køb billig selvbruner

Pia Kjærsgaards afgang giver billigere selvbruner, fordi hun har stået for "had og frygt over for alle folk med kulør".

En butik på nettet giver billig selvbruner, fordi Pia Kjærsgaard går af som formand for Dansk Folkeparti. Flere kunder har droppet butikken.

- Hun har gennem 17 år stået for had og frygt overfor alle folk med kulør. Vi fejrer hendes afsked.

Sådan skriver firmaet “Billigvoks” på deres side på Facebook om Pia Kjærsgaards afgang som partiformand for Dansk Folkeparti.

Sammen med opdateringen følger muligheden for et skarpt tilbud - på selvbruner.

Opdateringen har affødt kritik fra en del af virksomhedens kunder, som kalder opdateringen uprofessionel.

- Totalt latterligt og ikke mindst latterligt dum udmelding fra jer. En professionel virksomhed bør aldrig ytre sig politisk offentligt. Tænk jer dog bare lidt om, skriver Jonas Goth.

PR og kommunikationsansvarlig hos Billigvoks.dk, Visti Madsbøl, er godt klar over, at deres opdatering har delt folk. Men han havde ikke regnet med, at reaktionerne ville være så stærke.

- Det var jo mest af alt ment som en joke. Det var lige kommet frem at hun trak sig og vi syntes det kunne være sjovt at lave noget spin-off på det. Vi var godt klar over, at det ville dele vandene. Vi havde regnet med fem der ville skrive “haha” og tre der skrev det var en plat joke, forklarer han.

Virksomheder skal ikke have holdninger

Men indtil nu, har mere end 60 personer deltaget debatten. Flere med en holdning om, at en virksomhed ikke bør have holdninger.

- Jeg synes måske I skulle holde den slags ytringer for jer selv. Man kan mene om Pia og DF hvad man vil, men så længe der er plads til kommunisterne, marxisterne og leninisterne fra Enhedslisten i Folketingetm, så er der også plads til den anden side af det politiske spektrum. Det andet der er meget uprofessionelt, skriver Ole Sørensen på Facebook.

Visti Madsbøl er ikke enig i, at de ikke kan udtrykke en holdning på Facebook. Men det er ikke hele virksomhedens holdning der kommer til udtryk, siger han:

- Når folk tilmelder sig vores Facebook-side, så er det ikke for at få et klinisk information om virksomheden. Hos os skinner de enkelte medarbejderes personlige holdninger igennem, fordi vi har lagt op til, at det er personlig kommunikation.

Stopper med at handle i butikken

Det stopper ikke bare med at være en debat om, hvorvidt virksomheden har handlet professionelt eller uprofessionelt. Flere skriver, at de aldrig mere vil købe noget fra virksomheden igen.

- Jeg troede ellers jeg snart skulle bestille voks igen, men det bliver så ikke ved jer, det er godt nok respektløst, lyder det fra Jacob Leth Halldorsson.

Og Mikkel Østergaard Madsen skriver: - Finder det ikke ironisk. Gider ikke handle hos jer mer.

De frafaldne kunder tager Visti Madsbøl med sindsro.

- Hvis du kommunikerer så du gør alle glade, så gør du ingen glade. Vi er selvfølgelig kede af, at de ikke gider at handle hos hos os mere. Men vi håber det aftager og de indser, at vi er mere end halvplatte jokes på Facebook men også kan sælge hårprodukter.