Fiskeriforening: Offentliggør antallet af brodne kar

- Man udstiller hele fiskerierhvervet som et suspekt erhverv, siger fiskeriformand efter politianmeldelser.

Fiskeriforeningen vil have offentliggjort hvor mange kvotekonger, der er meldt til politiet. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Danmarks Fiskeriforening vil have offentliggjort, hvor mange af de såkaldte kvotekonger, der er blevet meldt til politiet efter en rapport fra Rigsrevisionen.

Ifølge formand Svend-Erik Andersen er det nødvendigt for at genoprette tilliden til fiskerierhvervet.

- Det her gør, at man udstiller hele fiskerierhvervet som et suspekt erhverv, der har snydt og bedraget gennem en årrække. Derfor synes vi, det er vigtigt at få frem, hvor mange det drejer sig om.

- Det er meget alvorlige anklager om omgåelser og dokumentfalsk. Vi har 750 fartøjsmedlemmer. Jeg tror helt sikkert, at det er en meget lille andel, der er blevet politianmeldt, siger han.

I fiskeriforeningen har man ikke været i kontakt til medlemmer, som er blevet politianmeldt, siger formanden.

Politianmeldelserne kommer, efter Rigsrevisionen i en beretning har konkluderet, at forvaltningen af fiskekvoterne er blevet administreret "meget kritisabelt".

Det er sket gennem en årrække under skiftende ministre fra Socialdemokratiet og Venstre, fremgår det af en beretning fra Rigsrevisionen.

Det har betydet, at kvoterne - mod politikernes ønsker - er blevet koncentreret på få hænder, de såkaldte kvotekonger. Blandt de mulige ulovligheder er dokumentfalsk.

Svend-Erik Andersen afviser, at man i Danmarks Fiskeriforening har kendt til, at nogle fiskere har kunnet leve højt på ministeriets forvaltning af de danske fiskekvoter.

- Vi har altid haft tiltro til at myndighederne håndterer sagerne, som de skulle. Det er der åbenbart blevet stillet spørgsmålstegn ved her, siger Svend-Erik Andersen.

/ritzau/

Facebook
Twitter