Fiskeriformand er overrasket over ministerskifte

Det kom bag på formanden for Danmarks Fiskeriforening, at Esben Lunde Larsen skulle skiftes ud.

- Vi har kunnet konstatere, at fiskeriet politisk har befundet sig i en fastlåst situation gennem længere tid. Nu kigger vi fremad, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen. (© Danmarks Fiskeriforening)

Det kom bag på Svend-Erik Andersen, der er formand for Danmarks Fiskeriforening, da han erfarede, at fiskeriet har fået ny minister.

Det sker, efter at Esben Lunde Larsen (V) må aflevere ansvaret for området til partifællen Karen Ellemann.

Hun er i forvejen minister for nordisk samarbejde og ligestillingsminister.

- Det er en helt ny konstruktion, der lægges op til, men vi ser frem til, at der fortsat vil kunne laves konstruktive løsninger til gavn for dansk fiskeri, siger formanden i en pressemeddelelse.

Politisk fastlåst situation

Svend-Erik Andersen mener også, at det måske var tiltrængt med et frisk pust på posten efter den megen ballade om fiskekvoter tidligere på året.

- Vi har kunnet konstatere, at fiskeriet politisk har befundet sig i en fastlåst situation gennem længere tid. Nu kigger vi fremad, siger formanden.

Han glæder sig i øvrigt til snarest muligt at mødes med den nye minister.

Hos Greenpeace Norden mener generalsekretær Mads Flarup Christensen, at fyringen af Esben Lunde Larsen var på sin plads.

Han håber, at Karen Ellemann vil bløde op på regeringens politik, når det gælder havbrug, fiskekvoter og beskyttelse af havmiljøet.

- Det er nok ikke specielt realistisk, for Esben Lunde Larsen havde jo heller ikke en anderledes holdning end sin forgænger, Eva Kjer Hansen.

- Men for os er det lige meget, hvem der sidder i stolen. Det handler om politikken, og den peger desværre den forkerte vej på en række områder lige nu.

- Derfor er lakmusprøven for os, om ministerskiftet betyder noget for regeringens politik, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter