Fiskeskipper undskylder til DF-ordfører: Det var ikke gennemtænkt

Fiskeskipperen Benny Rasmussen har sagt undskyld til Dansk Folkepartis Ib Poulsen, efter han følte sig truet over en udtalelse.

Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, valgte i går at droppe en planlagt gallafest, efter han følte sig truet. Nu undskylder fiskeskipperen, der leverede de hårde ord. (© DR Nyheder)

- Jeg vil gerne beklage og undskylde ordlyden i den udtalelse, jeg er kommet med over for Ib Poulsen. Det var bestemt ikke gennemtænkt.

Sådan lyder det nu fra den nordjyske fiskeskipper Benny Rasmussen i en besked på Facebook, hvor han leverer en uforbeholden undskyldning til Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen.

Det sker, efter DF-ordføreren har valgt at droppe en planlagt gallafest på havnen i Hanstholm i aften med henvisning til, at han følte sig truet af Benny Rasmussen ved et jubilæumsarrangement i går.

Her var tonen ifølge Ib Poulsen en ganske anden, da han stødte ind i fiskeskipperen, der sagde til Dansk Folkepartis ordfører, at han "risikerede at få tæsk", hvis han dukkede op til festen, der markerer 50-års jubilæet for Hanstholm Havn.

Fiskeskipperen har efter eget udsagn nu kontaktet Ib Poulsen og leveret en undskyldning for sin udtalelse.

Udtalelserne skal ses i lyset af flere måneders tovtrækkerier om fiskekvoter, som Ib Poulsen har ført an i. I den såkaldte kvotekonge-sag har DF-ordføreren sammen med et politisk flertal udenom regeringen kæmpet for at få ændret på kvoteordningerne, så flere fiskere fik glæde og gavn af kvoterne.

Situationen i dag er den, at en stor del af fiskekvoterne er samlet på få storfiskeres hænder, og det er blandt andet det, som Ib Poulsen vil have ænderet, mens fiskeskipper Benny Rasmussen ønsker at holde fast i sine kvoter.

I går sagde han til Nordjyske.dk, at ordførerne "stjæler mine fisk". Men trods de politisk uenigheder strækker Benny Rasmussen nu hånden frem.

- Ib og jeg er måske ikke enige om alt, men han er naturligvis altid velkommen i Hanstholm, og til en snak om fiskeri ombord på vores båd. Ingen bør føle sig truet af hverken mig eller nogen andre, skriver han.

Beslutningen om ikke at deltage ved aftenens gallafest står dog ved magt for Ib Poulsen, der har sat sine to billetter til salg.