Flere medlemmer anklaget for overgreb: LA’s ungdomsparti får ny formand

Signe Bøgevald valgt som ny formand i Liberal Alliances Ungdom. Hun lover at rydde op efter anklager om seksuelle krænkelser.

Signe Bøgevald har hidtil siddet i LAU's forretningsudvalg. Nu er hun blevet valgt som formand for ungdomspartiet. (Foto: © pressefoto, LAU)

Oven på en dag, hvor flere medlemmer af Liberal Alliances Ungdom er blevet anklaget for seksuelle overgreb, har ungdomspartiet skiftet ud i toppen.

20-årige Signe Bøgevald blev valgt som ny formand på LAU's landsmøde i Høje Taastrup.

- I dag har vi valgt en ny ledelse – en ledelse der kommer til at handle. Også i den meget alvorlige sag, vi har om anklager om seksuelle krænkelser. Sammen med den nye ledelse vil jeg rydde op og sikre en tryg kultur for alle. Vi vil også gøre det i samarbejde med politiet og andre relevante myndigheder. LAU skal være et godt og trygt sted at være, skriver hun på Facebook.

Formandsskiftet kommer i kølvandet på en række anklager om seksuelle overgreb, som bliver beskrevet i Information i dag.

Her anklager syv kvindelige medlemmer af Liberal Alliances Ungdom i anonyme vidnesbyrd mandlige medlemmer i ungdomspartiet for voldtægt, seksuelle krænkelser og tilnærmelser.

Sagerne om krænkelser i ungdomspartiet blev meldt til politiet torsdag. Siden er der åbnet en efterforskning, bekræfter Københavns Politi.

Signe Bøgevald slog den siddende landsformand Carl Andersen med 101 stemmer mod 78.

Skulle have reageret hurtigere

Inden landsmødet havde Signe Bøgevad internt kritiseret, at forretningsudvalget, som hun også selv sad i, ikke havde gjort nok ved en henvendelse om et seksuelt overgreb.

Håndteringen af anklagerne blev ifølge den afgående formand et afgørende emne i formandskampen.

- Jeg må konstatere, at der har været en vilje til at få en anden ledelse til at håndtere de mange sager, der desværre er kommet frem de sidste par dage. Vi tager afstand fra alle sagerne og synes, at det er helt grotesk, at det har fundet sted i foreningen. Jeg ønsker den nye ledelse held og lykke med at opklare og gå videre med dem, siger Carl Andersen.

Den afgående formand Carl Andersen. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Han fortæller, at han var med til at smide et enkelt medlem ud på grund af anklager om overgreb, men han fortryder, at han og resten den tidligere ledelse ikke gjorde mere.

- Man skulle have reageret noget hurtigere og måske have været mere villige til at smide folk ud noget hurtigere, end tilfældet har været, siger Carl Andersen.

LAU får også ny næstformand. Kort inden afstemningen trak den hidtidige næstformand Simon Overgaard sig. Han afløses af Mads Kjær.