Flere sigtes for økonomisk kriminalitet

Antallet af sigtelser for økonomisk kriminalitet er steget med 92 procent fra 2009 til 2011, viser opgørelse fra Rigsadvokaten.

(© Nationalbanken)

Antallet af folk der sigtes for økonomisk kriminalitet er steget kraftigt. Det viser nye tal, som Rigsadvokaten har sendt til Folketinget.

10.417 blev sigtet i 2009 - 19.969 i 2011.

Tallene kommer efter, at DR programmet Kontant i november sidste år kunne afsløre, at økonomisk kriminalitet har været efterforsket for dårligt.

Justitsminister Morten Bødskov erkender overfor DR Nyheder, at Politireformen i en periode har gjort det svært at jagte økonomiske svindlere.

- Det er en god reform, men den har også betydet, at politiet har været i en periode, hvor der har været omstilling, siger han.

Flere sigtes og tiltales

Han understreger samtidig, at langt flere end tidligere nu bliver sigtet og tiltalt for økonomisk kriminalitet.

Antallet af sigtelser for økonomisk kriminalitet er steget med 92 procent fra 2009 til 2011. I samme periode er antallet af rejste tiltaler steget med ca. 85 procent.

Kan skyldes finanskrisen

Justitsministeren vil ikke afvise, at stigningen i antallet af sigtelser kan hænge sammen med, at flere forsøger at svindle på grund af finanskrisen.

- Det kan selvfølgelig ikke helt afvises, at når man ser ned i sagerne, så har det måske en sammenhæng. Men det hører med til billedet, at politiet og anklagemyndigheden har igennem en meget stor udvikling, hvor man målrettet har gået efter at prioritere indsatsen.

Facebook
Twitter