Flere V-politikere ønsker Inger Støjberg som næstformand

Sophie Løhde afviser at være kandidat til næstformandsposten og kalder Inger Støjberg et 'oplagt bud'.

Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe vil have Støjberg som næstformand. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Inger Støjberg skal være Venstres nye næstformand.

Sådan lyder det nu åbent fra flere af Venstres folketingsmedlemmer, som ser hende som den helt rette næstkommanderende i partiet – som en del af et formandskab, hvor Jakob Ellemann-Jensen er formand.

De to vil være det bedste makkerpar til at give Venstre en frisk start, siger Marcus Knuth, folketingsmedlem for Venstre.

- Jeg tror det vil være godt at have en, der har en tung forankring i det jyske bagland. Jeg har jo selv arbejdet tæt med Inger Støjberg som hendes udlændingeordfører gennem et par år og synes, at hun kunne være et rigtig godt bud (som næstformand, red.), siger han.

- Hun har jo også massiv opbakning. Hun fik næstflest stemmer af alle Venstreprofiler efter Lars løkke Rasmussen, siger Marcus Knuth.

Sophie Løhde afviser at være kandidat til næstformandsposten og kalder Inger Støjberg et 'oplagt bud'.

- Nu må vi jo se, hvem der melder sig på banen som kandidater til de ledige poster. Hvis Inger Støjberg melder sig, så er hun et rigtig godt og oplagt bud. Jeg er ikke i tvivl om, at hun kunne være en dygtig næstformand for Venstre og kunne udgøre et stærkt team sammen med Jakob Ellermann-Jensen, siger Sophie Løhde til DR Nyheder.

Også Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen peger på, at Inger Støjberg vil være den rette næstformand for Venstre.

- Jeg peger personligt på Inger Støjberg. Hun er en kæmpe kapacitet for vores parti, og hvis vi skal samle alle grene af vores parti - både politisk, på følsomme emner som udlændingepolitik og miljøpolitik, men jo også geografisk, kønsmæssigt og alle mulige andre vigtige ting, så synes jeg, at de to – Jakob Ellemann-Jensen som formand og Inger Støjberg som næstformand – vil være et perfekt makkerpar, siger Michael Aastrup Jensen.

Opbakning fra udlændingeordfører

Udover Venstre-folkene som nu står åbent frem med deres ønske om Inger Støjberg i ledelsen, har DR Nyheder været i kontakt med flere andre folketingsmedlemmer, som erklærer sig enige, men som ikke ønsker at blive citeret.

Folketingsmedlem og udlændingeordfører Mads Fuglede (V) formulerer sin opbakning til Støjberg sådan her:

Jeg ved ikke, om Inger Støjberg har lyst til at være næstformand. Det har jeg ikke snakket med hende om. Men et Venstre uden Inger Støjberg i eller tæt på ledelsen, vil jeg være ked af.

Folketingsmedlem Carsten Kissmeyer er på linje.

- Inger Støjberg er et godt bud på vores nye næstformand – måske i en konstruktion, hvor vi har to næstformand. Så kunne den ene næstformand være repræsentant for det kommunale og regionale niveau i Venstre og den anden næstformand, som skulle så være et folketingsmedlem, kunne være repræsentant for det nationale niveau, siger Carsten Kissmeyer.

Erling Bonnesen, folketingsmedlem for Venstre og medlem af partiets hovedbestyrelse, mener også, at Støjberg er et godt bud.

Flere fra dit parti, som vi har været i kontakt med, peger på Inger Støjberg som næstformand. Hvad siger du til hende?

- Hun kunne bestemt være et godt bud. Men det skal jo så være op til Inger Støjberg og eventuelt andre at melde ud, om de vil stille op, siger han.

Støjberg har ikke meldt ud

Inger Støjberg har ikke selv meldt ud, om hun overhovedet er interesseret i næstformandsposten i Venstre. Og det er søndag ikke lykkes DR Nyheder at komme i kontakt med hende.

Op til Venstres landsmøde i november sidste år afviste Inger Støjberg, at hun kunne være interesseret i næstformandsposten.

- Jeg ser ikke mig selv som næstformand for Venstre, sagde Inger Støjberg dengang.

Til gengæld ville hun ikke afvise, at hun på et tidspunkt ville gå efter at blive Venstres formand og dermed partiets statsministerkandidat.

- Hvis man vil være formand for Venstre, skal man have evnen, lysten og viljen. Og der er ingen som helst tvivl om, at jeg ved med mig selv, at jeg ikke er sådan en, der blæser omkuld, hvis det blæser. Så jeg har viljen. Men evnen og lysten har jeg ikke gjort op med mig selv, om jeg har, sagde hun sidste år.

Selv prøvede Støjberg i starten af august at blive valgt til Venstres ledelse på Christiansborg. Hun gik efter posten som gruppenæstformand – men hun tabte en kampafstemning til Sofie Løhde. Derfor er hun i dag ikke en del af Venstres ledelse.

Det var derefter, at balladen i Venstre brød ud i lys lue – og endte med et brag i går, hvor formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen trak sig.

Hvem Venstre skal have som formand og næstformand afgøres officielt på partiets ekstraordinære landsmøde 21. september i Herning.

Artiklen er opdateret med udtalelser fra Sophie Løhde.

FacebookTwitter