Flere V-politikere trodser Fogh

Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe taler statsministeren midt imod. De støtter socialminister Eva Kjer Hansens holdning om, at ulighed kan give dynamik i samfundet.

Socialminister Eva Kjer Hansen siger, at hun står ved hvert et ord hun har sagt. (© DR)

Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe erklærer sig nu enige med socialminister Eva Kjer Hansen, når hun taler om stigende ulighed som dynamo i samfundet.

For eksempel siger folketingsmedlem Tina Nedergaard til Politiken, at det skæpper godt i kassen, at nogle klarer sig rigtig godt, og at det giver råd til at gøre det bedre for de svageste.

Og Venstres kommunalordfører Leif Mikkelsen bakker op.

- Vi vil gøre op med ligemageri. Hvis samfundet sørger for total lighed, betyder det en ligegyldighed over for det at gøre sig umage, siger han.

Boligskatten skaber ulighed

Partiets finansordfører Peter Christensen siger, at hvis man skal jagte lighed, så er der kun en måde at gøre det på - nemlig at øge boligskatterne.

- Det er nemlig dem, der er årsag til den størsts ulighed - og vi har ikke tænkt os at røre boligskatterne, slår han fast.

Også Venstres Ungdom (VU) vender sig mod statsministeren.

- Vi er klart på Eva Kjer Hansens side. Danmark er et af de mest lige samfund i verden, og det ville kun være godt, hvis der var lidt mere at stræbe efter, siger VU-formand Karsten Lauritzen.

Mere liberal linje

Det er altså ikke kun socialminister Eva Kjer Hansen, der taler partiformanden imod og kræver en mere liberal linje.

Men statsminister Anders Fogh Rasmussen siger til Politiken, at de kritiske Venstre-folk tager fejl.

- Det, der er partiets politik, er det, jeg har sagt. Ikke blot i dag, men også på landsmødet for et års tid siden, hvor jeg gjorde meget ud af det her punkt, siger han

Socialministeren står også ved hvert et ord, hun har sagt. Det siger hun til Jyllands-Posten.

Facebook
Twitter