Flertal er klar til at skrotte Sundhedsplatformen

Det omstridte it-system Sundhedsplatformen skal ifølge blå blok afløses af et landsdækkende system.

Sundhedsplatformen er kritiseret voldsomt, især af lægerne, siden indførslen i 2016 (arkivfoto).. (Foto: ASGER LADEFOGED © Ritzau Scanpix)

Der tegner sig et politisk flertal for at nedlægge det omstridte it-system Sundhedsplatformen, der bruges i Region Hovedstaden og Region Sjælland, skriver Berlingske.

Både sundhedsordførerne fra Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance siger, at man i en ny sundhedsreform vil lægge op til, at hele landet får ét it-system på sundhedsområdet.

- Der er ingen grund til, at fem regioner prøver at opfinde den dybe tallerken, siger Venstres sundhedsordfører, Jane Heitmann.

I øjeblikket er der i praksis to forskellige it-systemer i brug i det danske sundhedsvæsen - Sundhedsplatformen i Østdanmark og Systemics-EPJ, der bruges i Region Midtjylland og som implementeres i Region Sydjylland og Nordjylland over de næste to år.

I en trivselsmåling foretaget før jul svarede 62 procent af hovedstadens læger, at de er utilfredse med systemet.

Og de blå sundhedsordførere er enige om, at Sundhedsplatformen bør lade livet til fordel for det jyske system, der ikke har været ramt af de samme problemer.

Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, har længe talt for, at man afvikler Sundhedsplatformen.

Der mangler dog en større undersøgelse af, hvilket it-system der rent faktisk skaber mere effektivitet i sundhedsvæsenet, lyder det fra eksperter, som Berlingske har talt med.

/ritzau/