Flertal imod tillæg til enlige adoptivforældre

Enlige adoptivforældre skal ikke have ret til at få forhøjet børnetilskud, lød det fra et flertal i Folketinget i dag. SF har rejst forslaget, som skal ligestille alle enlige forældre.

De omkring 400 mænd og kvinder i Danmark, som lever alene med et adopteret barn, har ikke ret til forhøjet børnetilskud. (Foto: Roy McMahon © Corbis)

Hvis man er alene med sit barn, så har man i dag ret til at få forhøjet børnetilskud. Men hvis man er alene med et adopteret barn, så får man kun de almindelige børnepenge.

Den forskelsbehandling har længe givet anledning til debat. Men reglerne står ved magt.

En debat i Folketinget i dag viste, at et flertal i Folketinget nu slår fast, at enlige med et adopteret barn ikke skal have forhøjede børnepenge.

Regeringen er imod

Udgangspunktet er, at de omkring 400 mænd og kvinder i Danmark, som lever alene med et adopteret barn, har ikke ret til det forhøjede børnetilskud på knap 13.000 kroner om året, som alle andre enlige forsørgere får.

Det er SF, som har foreslået at lave loven om, så alle enlige forsørgere bliver stillet lige. Men regeringen er imod.

Ressourcestærke forældre

- Der er den grundlæggende forskel, at når man er ene-adoptant, så er man meget ressourcestærk både personligt og økonomisk, og man har valgt at stå alene med barnet, siger Inger Støjberg, Venstres ligestillingsordfører.

Enlige kvinder, som bliver insemineret og hvor faderen er ukendt, får det forhøjede tilskud som det er nu

- Der er ingen tvivl om, at der er uligheder i loven og det skal vi have rettet op på, siger Inger Støjberg.

DF ombestemte sig

Dansk Folkeparti var først positive over for at ændre loven. Men daværende ordfører Mia Falkenberg er i mellemtiden blevet sat på plads.

Partiet er grundlæggende mod, at enlige kan adoptere eller blive insemineret på det offentliges regning.

Derfor vendte Dansk Folkeparti sig i dag mod at ligestille enlige adoptanter med biologiske forældre.

Facebook
Twitter