Flertal klar til at stoppe Skats besøg i folks haver

Der er blåt flertal for at stoppe Skat i at gå ind på privat grund. K jubler, mens S tager sig til hovedet.

Konservatives Brian Mikkelsen er stolt over, at partiet kan være med til at forhindre, at Skat uden videre kan gå ind på privat grund ved kontrol. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Fremover får Skat ikke lov til at gå ind på privatgrund for at tjekke, om der bliver udført sort arbejde på de danske villaveje.

Det synes sikkert, efter at der torsdag viste sig et blåt flertal ved førstebehandlingen af skatteminister Karsten Lauritzens (V) lovforslag om at stoppe Skats uanmeldte kontroller på privat grund.

Ifølge De Konservatives Brian Mikkelsen vil det styrke borgernes retssikkerhed.

- Vi er stolte af, vi er med til at vippe Skat ud af folks private baghaver, hvor de i øvrigt aldrig har haft noget at gøre uden dommerkendelser, siger Brian Mikkelsen.

Han kalder det skandaløst, at Skat i forbindelse med de gennemførte kontroller "hverken har kunnet fortælle, hvad de har fået ud af deres kontroller, eller hvorfor de konkret har kontrolleret folk".

Socialdemokraterne, som står bag den hidtidige praksis på området, mener til gengæld, at V-regeringens lovforslag mest vil være til gavn for de firmaer, som snyder med skat og arbejdsforhold.

- Det er det eneste lovforslag fra den borgerlige regering som omhandler social dumping. Derfor er det også lidt paradoksalt, at det handler om at forringe Skats muligheder for at kontrollere social dumping og sort arbejde, siger social dumping-ordfører Jeppe Bruus (S).

/ritzau/