Flertal udenom regeringen vil forbyde børnesex-dukker

Børnesex-dukker skal forbydes, mener DF, S og SF. Eksperter kan dog ikke anbefale et forbud.

En række børneorganisationer har samstemmende udtalt, at de ikke kan anbefale et forbud mod børnesex-dukker. (Foto: © Michael Caronna, Scanpix)

Sexdukker, der forestiller børn, skal forbydes.

Det mener et politisk flertal uden om regeringen ifølge Information.

Det er Dansk Folkeparti, der har fremsat et beslutningsforslag om, at børnesex-dukker bliver omfattet af Straffelovens paragraf om børnepornografi.

- Hvis der er folk, som er pædofile, så skal de i behandling og ikke anspores til at fortsætte med deres syge foretagende ved at købe dukker af børn, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) til avisen.

Forslaget får ifølge Information støtte fra Socialdemokratiet, lige som SF ikke er afvisende. Der tegner sig således et flertal uden om regeringen.

De retspolitiske ordførere fra regeringspartierne, Venstre, Konservative og Liberal Alliance, afviser forslaget.

En række børneorganisationer og Sexologisk Klinik har samstemmende udtalt, at de ikke kan anbefale et forbud. Forklaringen lyder, at der ikke er videnskabelige undersøgelser, der belyser virkningen af et forbud.

Forslaget kommer efter historier om toldere, der indimellem støder på dukkerne, når de undersøger pakker, der kommer ind i Danmark. Typisk er dukkerne blevet overdraget til politiet, men dukkerne er ikke ulovlige.

/ritzau/DR Nyheder/

Præcisering kl. 13.33: SF's holdning er ændret fra "at støtte" forslaget til "ikke at være afvisende".