Flertal vil jagte skattesvindlere i udlandet

Et politisk flertal på Christiansborg kræver handling overfor borgere, der søger skattely i Liechtenstein.

Britterne forventer, at listen fra den tidligere bankmedarbejder, kan indbringe milliarder af skattekroner (Foto: DR © DR)

Det er Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF der er parate til at bruge stjålne oplysninger til at afsløre eventuelle danske skatteborgere, der har søgt skattely i udlandet.

England og Tyskland har betalt en tidligere medarbejder i banken LGT i Liechtenstein et millionbeløb, hvorefter de har fået lister over borgere, der har hemmelige konti i Liechtenstein.

Men ifølge Børsen vil skatteminister Kristian Jensen ikke bruge stjålne oplysninger for at afsløre skattesvindlerne. Og det forstår SF ikke.

Ingen sympati

- Jeg har ingen sympati for de svindlere, der i stor stil snyder almindelige, hårdt-arbejdende skatteydere i Danmark og jeg forstår ikke, at skatteminister Kristian Jensen vil holde hånden over dem, siger SF's skatteordfører Jesper Petersen.

Også Socialdemokraterne kræver handling. -Det er helt afgørende, at skatteministeren bruger alle midler for at bekæmpe massiv skatteunddragelse, siger socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup.

Facebook
Twitter