Flertal vil udvise imamer

Dansk Folkeparti vil undersøge muligheden for at udvise imamer, der har skadet danske interesser i Mellemøsten. Initiativet støttes af Venstre og Konservative.

Dansk Folkepartis leder får støtte fra Venstres politiske ordfører til tanken om at udvise imamer. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Dansk Folkeparti vil have undersøgt, om det vil være muligt at udvise de imamer, der på en rundrejse i Mellemøsten, ifølge partiet, har spredt misinformation til skade for danske interesser, og som med senere udtalelser til arabiske medier er fortsat med propagandaen, siger Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, til Ritzau.

Med tilslutning fra ordførerne fra Venstre og de konservative er der politisk flertal for at tage skridt over for de folk, partierne har kig på.

Inddrage opholdstilladelser

- Nogle af imamerne har dansk statsborgerskab, men det gælder ikke alle. Derfor er det kun rimeligt at se på, om det er muligt at tage deres opholdstilladelse op til overvejelse, og om der kan gøres noget den vej rundt, siger Pia Kjærsgaard.

Venstres politiske ordfører, Jens Rohde er enig.

- Tiden er ikke til det lige nu, men når alt det her har lagt sig, så må vi samle op på det hele. Det er klart, at imamerne også har en vis interesse for os, fordi vi kan jo ikke leve med, at sådan en virksomhed foregår. Det er simpelthen ikke rimeligt, siger han.

Ordne mellemregninger senere

Christiansborg har det blandt andet vakt vrede, at imamen Abu Laban har talt med to tunger - på dansk tv beklagede han boykotten af danske varer i Mellemøsten, men på arabisk tv glædede han sig over den.

- De er kommet hertil, og vi har åbnet vores døre for dem. De nyder godt af vores velfærdssamfunds mange offentlige ydelser, og det kan man lige så godt indse: Det vil danskerne ikke finde sig i, siger Jens Rohde.

- Nu står vi fast på vores værdier, og fra det udgangspunkt gør regeringen og diplomatiet, hvad de kan. Derefter må vi se på de mellemregninger, som er kommet til undervejs, siger Jens Rohde.

Rohde mener at sagen eskalerede, efter at en delegation fra Islamisk Trossamfund havde været på rundrejse i Mellemøsten.

Konservative har allerede sat undersøgelse i gang

De Konservatives politiske ordfører Pia Christmas-Møller siger at hun allerede har bedt justitsministeren undersøge imamernes opholdstilladelse.

- Allerede for et par dage siden bad jeg justitsministeren om at undersøge grundlaget for imamernes opholdstilladelse. Ingen skal være i tvivl om, at personer, som direkte skader Danmarks interesser, ikke skal forvente, at vi bare vender det blinde øje og det døve øre til, siger Pia Christmas-Møller til Ritzau.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk