Flertal vil undersøge Støjbergs rolle i asylsag

Sagen om ulovlig adskillelse af unge asylpar er blevet en del af de igangværende regeringsforhandlinger.

Et flertal i det nye Folketing vil have Inger Støjbergs (V) ageren i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar undersøgt. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Sagen om adskilte asylpar - også kendt som barnebrudssagen - er blevet en del af de igangværende regeringsforhandlinger, skriver berlingske.dk.

S, EL, R og SF, der forhandler om grundlaget for en mulig ny regering, vil have en uvildig undersøgelse af afgående udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og hendes rolle i sagen om adskillelse af asylpar.

Socialdemokratiets Mattias Tesfaye siger han til Berlingske:

- Vi står naturligvis ved, at der er behov for at undersøge Inger Støjbergs håndtering af denne sag nærmere.

R-gruppeformand Sofie Carsten Nielsen fortæller til Berlingske, at sagen er blevet en del af regeringsforhandlingerne.

Udgangspunktet for kritikken er en ulovlig instruks, som Inger Støjberg i februar 2016 udstedte i form af en pressemeddelelse, som Udlændingestyrelsen fik besked om at administrere efter.

Instruksen betød, at asylpar, der opholdt sig i Danmark, skulle adskilles, hvis den ene part var under 18 år.

Siden har Folketingets Ombudsmand betegnet det som 'særdeles kritisabelt', fordi det enkelte par har krav på en individuel sagsbehandling.

En undersøgelse af Inger Støjbergs rolle var et ønske fra de røde partier allerede inden folketingsvalget, men det blev blokeret af regeringen og DF.

Der har været afholdt flere samråd i sagen. Inger Støjberg har gentagne gange afvist kritikken af sin ageren og har fastholdt, at hun aldrig har 'forsøgt at iværksætte en ulovlig praksis'.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk