Flygtningeforslag får hård medfart af to ministre

DF og LA bør besøge de overfyldte flygtningelejre, mener udenrigsministeren og justitsministeren kalder det fatamorgana.

Udenrigsminister Martin Lidegaard tager kraftigt afstand fra forslag fra DF og LA om at sende flygtninge til asyllejre i konfliktområder. (Foto: Mette Maj Brochorst © Scanpix)

Udenrigsminister Martin Lidegaard er usædvanlig skarp i sin kritik af Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, efter at begge partier har meldt sig på banen med forslag om, at flygtninge fra verdens krige og konfliktområder skal sendes videre til flygtningelejre i Afrika og Mellemøsten.

Martin Lidegaard mener, at de to borgerlige partier ikke har meget føling med situationen i nærområdet omkring Syrien og Irak, hvor Islamisk Stat og Assad-styret har sendt mange på flugt.

- Jeg ved ikke, hvad de to partier tænker på. De skulle tage en tur til Libanon, der i øjeblikket huser 1,4 millioner flygtninge med en befolkning på fire millioner. De skulle besøge flygtningelejrene i Tyrkiet, der har taget 1,5 millioner flygtninge, siger Martin Lidegaard.

Under et kolossalt pres

- Der er rigtig mange flygtninge i de lande. Det er også naturligt, for det er nærområderne, men de er under et kolossalt pres, siger han.

Justitsminister Karen Hækkerup kalder forslaget fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance for et fatamorgana, som de også foreslog de mange år, hvor de borgerlige sad ved magten.

- Jeg synes dybest set, det er noget lidt mærkeligt noget. Forslaget om at sende folk ned i lejre i lande, som vi så skulle lave aftaler med, det er en vej, jeg ikke tror er spor realistisk - og som jeg sådan set heller ikke bryder mig om.

Hun siger, at hun ikke på nogen måde har brugt så meget krudt på forslaget, at hun har bedt nogen undersøge lovligheden af det.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter