FN beder om 250 danske soldater til farlig Mali-mission

FN har anmodet Danmark om at sende 250 soldater til Mali for at indgå i en særlig kampklar forsyningsenhed.

Ifølge chefen for FN's Mali-mission er styrkerne dagligt udsat for vejsidebomber og bagholdsangreb (arkaivfoto). (Foto: ABDULLAH AL-QADRY © Scanpix)

FN har bedt Danmark om at bidrage til missionen i Mali med 20-30 pansrede lastvogne og omkring 250 soldater til det urolige vestafrikanske land Mali, oplyser generalmajor Michael Lollesgaard, chefen for FN's mission i Mali.

Ifølge Lollesgaard skal det danske kompagni være en del af en nyoprettet kampklar konvoj - en såkaldt Combat Convoy Battalion - på i alt 550 mand, der begå sig i de meget svært tilgængelige områder oppe nordpå.

Danske soldater på flere af landets kaserner har ifølge Ritzaus oplysninger gennem længere tid netop forberedt sig på udsendelsen til Mali, men før de kan pakke rygsækken helt færdig, kræver det grønt lys fra politikerne på Christiansborg.

Et af de største problemer for FN-missionen i Mali er, at de nedslidte civile lastvogne, FN bruger til at transportere forsyninger fra syd til nord, ofte kører på de islamistiske gruppers vejsidebomber, eller bryder sammen på vejen.

Ifølge Michael Lollesgaard er FN-styrker dagligt udsat for vejsidebomber og bagholdsangreb.

- Vi har haft mere end 50 dødsfald i det halve år, jeg har været her, så det er bestemt en rigtig farlig mission, hvor vi hver dag er udsat for en trussel, siger han.

/ritzau/

TIP OS Er du i Mali? Eller kender du nogen, der er flygtet derfra? Skriv til 1212@dr.dk