FOA-formand får EU-modstanderes pris

FOA-formand Dennis Kristensen blev hædret på Folkebevægelsen mod EU's landsmøde i dag

Dennis Kristensen modtog i dag Folkebevægelsens Træskopris for sin kritik af EU's finanspagt. (© DR)

Dennis Kristensen modtog i dag Træskoprisen ved Folkebevægelsen mod EU's landsmøde i Gladsaxe.

FOA-formanden får prisen, der også kaldes stå fast-prisen, for sin kritik af EU's finanspagt og for sit forsvar for den danske arbejdsmarkedsmodel.

Foruden æren består prisen med bevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaards ord af 'et par gode, solide, håndlavede og utvivlsomt økologiske træsko'. De gives til en person, EU-modstander eller -tilhænger, der på et eller flere punkter 'har sat træskoene i jorden over for EU'.

Dennis Kristensen gik på scenen på Stengård Skole til landsmødedeltagernes stående bifald og takkede for prisen og træskoene.

Det går den helt forkerte vej i EU

- I mine øjne er der grund til bekymring over udviklingen i EU i de senere år. Det går nemlig den forkerte vej. Det går den helt forkerte vej.

- Senest har Finanspagten i EU i mine øjne rykket ved grænserne for den danske suverænitet. Det ligner den rene spare-vej ud af den europæiske økonomiske krise, som er gået fra en finansiel krise til en generel økonomisk krise med både gældskrise, vækstkrise og beskæftigelseskrise, sagde årets Træskopris-modtager.

Tidligere modtagere af prisen tæller bl.a. forfatteren Astrid Lindgreen, entertaineren Niels Hausgaard og SiD-formand Hardy Hansen.

'Verden er større end EU'

På Folkebevægelsen mod EU's årlige landsmøde denne weekend har de godt 100 delegerede uden større overraskelse besluttet, at man vil arbejde for 'udvikling af det nordiske samarbejde som alternativ til EU'.

En ældre delegeret gik på talerstolen og kaldte sloganet 'Verden er større end EU' for svagt og foreslog det ændret til 'Verden er meget større end EU'.

I Landsledelsens oplæg 'På vej mod EU-parlamentsvalg 2014' hedder det ellers allerede 'Verden er større end EU. Det er en kendsgerning'.