Fødevareminister er opmærksom på mavesår hos svin

Fødevareminister Dan Jørgensen vil huske mavesår hos grise, når der skal laves en plan for bedre velfærd hos svin.

Der skal bedre forhold i de danske svinestalde. Det er en af missionerne hos den nye fødevareminister, Dan Jørgensen (S).

Mavesår hos svin er et af de største problemer i de danske svinestalde, og det skal drøftes, hvordan problemet kan blive mindre.

Det fastslår Fødevareminister Dan Jørgensen (S), efter Dyrenes Beskyttelse har udmeldt, at mavesår mangler på den liste over velfærdsproblemer blandt grisene, som ministeren præsenterede i weekenden.

- Jeg har indkaldt alle parter - blandt andet Dyrenes Beskyttelse - til en drøftelse om, hvordan vi kan få lavet en handlingsplan, så vi tager os af de største velfærdsproblemer, der er i svinestalde. Og der er problemet med mavesår et af dem, siger Dan Jørgensen til DR Nyheder.

- Jeg har været opmærksom

I weekenden sagde Dan Jørgensen til Politiken, at der ville komme et opgør med systematiske halekuperinger, kastrationer uden bedøvelse, og at dødeligheden blandt grisene skal ned.

Selvom han ikke nævnte problemer med mavesår, er det ikke ensbetydende med, at fødevareministeren ikke har kendt til problemet, siger Dan Jørgensen:

- Jeg har på et samråd i Folketinget i sidste uge sagt, at jeg synes, at det her er et stort problem. Jeg har arbejdet med grises velfærd i 10 år, så jeg tror ikke, at der er nogen, der kan beskylde mig for ikke at være opmærksom på de her ting.

Alle problemer på bordet

Dan Jørgensen har indkaldt både landbrug, eksperter, politikere og flere dyreværnsorganisationer for at drøfte den handlingsplan, der skal forbedre dyrevelfærdsforholdene i svinebrugene.

Endnu vil han ikke sige, hvilke problemer der er værst og dermed skal have første prioritet.

- Lad os få alle problemerne på bordet og se, hvor mange af dem vi kan gøre noget ved, siger Dan Jørgensen.

I aften 20.30 på DR1 kan du se dokumentaren 'Det store svinerige' om den danske svineproduktion.

FacebookTwitter