Følelsesladet Løkke beklager over for Venstres vælgere

Jeg vil gerne undskylde over for alle de mennesker, der bakker op om Venstre. Det siger Lars Løkke Rasmussen.

Blanke øjne på en statsministerkandidat.

Han er ked af det, siger han flere gange. Især over for Venstres medlemmer.

Løkke beklager over for Venstres medlemmer og vælgere, at al opmærksomhed lige nu er på hans person og rejsebudget som formand for klimaorganisationen GGGI.

- Jeg er oprigtig ked af, at Venstre er bragt i miskredit. Det er mit ansvar, og det er et ansvar, jeg vedkender mig. Jeg vil gerne undskylde over for alle de mennesker, der bakker op om Venstre. Jeg har brugt en uge på at forberede mig på de spørgsmål, der rejst i pressen. Jeg har valgt at lægge alt frem, siger Lars Løkke Rasmussen.

På et pressemøde lægger Lars Løkke Rasmussen alle bilag frem fra sine rejser.

Forsøger at lære af mine fejl

De seneste to uger har alles øjne hvilet på Lars Løkke Rasmussen og de mere end en million kroner, Løkke har brugt på 15 rejser som GGGI-formand.

- Venstre er siden landsmødet kommet i modvind, og det er Venstre på grund af de fejl som jeg har begået. Det vil jeg gerne undskylde over for de mange mennesker, som bakker op om Venstre.

På spørgsmålet om, hvor vidt Lars Løkke Rasmussen har lært af tidligere historier om bilag, siger Løkke:

- Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der er skuffede. Jeg forsøger at lære af mine fejl. Derfor er jeg også meget påpasselig med, at der ikke er trukket private udgifter fra, siger Lars Løkke Rasmussen.

Løkke beklager datters flybillet

Lars Løkke Rasmussen indledte pressemødet med at beklage, at GGGI har betalt en flybillet på 27.000 kroner til datteren, der rejste fra USA til Brasilien og hjem til Danmark igen sidste sommer.

Men der var tale om en ren misforståelse, lader Lars Løkke Rasmussen vide.

- GGGI har betalt en rejse for min datter fra Chicago via Rio til København. Det er en fejl, det rettes der op på nu. Det skulle der være gjort før, og det beklager jeg, siger Lars Løkke Rasmussen.

Se hele Lars Løkke Rasmussens undskyldning til Venstres medlemmer i videoen i toppen af artiklen.